Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мультимедіа в Інтернет-технології(відеоконференції, міжміські переговори, realaudio...)



До появи WWW найбільш популярними способами обміну інформацією в Internet були електронна пошта і дискусійні групи Usenet. Вони дозволяли використати тільки текст. Єдиним способом обміну графікою, аудіофайлами і іншою бінарною інформацією була пересилка даних в закодованому виді, що вимагає, щоб посилач закодував її(архівував), а одержувач - розкодував(відновив).

Поява WWW змінила ситуацію, створивши можливість розробки і використання в Internet мультимедійних вузлів, що використовують текст, зображення, звук в режимі реального часу. Для роботи із зображенням і звуком можливостей браузеру може виявитися недостатньо, потрібні будуть додаткові програми. Вбудовування їх у браузер полягає в інсталяції програм і вказівці, якому типу файлів ці програми потрібні.

Для перегляду графіки Internet Explorer має вбудовані засоби показу зображень у форматах GIF і JPEG. Для перегляду анімації вбудовані можливості показу файлів формату AVI. Для програвання звуку вбудовані можливості для форматів WAV, MID, AU, SND, AIF, AIFF. Якщо зустрічається незнайомий формат, Internet Explorer просить вказати, з якою програмою потрібно зв'язати цей тип файлу.

Використовуючи під WWW такі програми, як Microsoft NetMeeting, можна проводити відеоконференції і міжміські переговори(ціни на які значно нижчі, ніж при використанні телефонного зв'язку). Мультимедіа - технології дозволяють використати комп'ютер для прийому радіопередач. National Public Radio(NPR), Internet Talk Radio(ITR), Realaudio ведуть регулярні радіопередачі в Internet. Правда, із-за низької швидкості модему, прослухати їх можна часто лише в записі. Для цього Internet - радіостанції записують свої радіопередачі у файлах з різними аудіоформатами.

Отримати ці файли для подальшого прослуховування можна через сервіс FTP.

Останнім часом активно розвивається новий напрям, що розширює можливості мультимедіа - це VRML(Virtual Reality Modelling Language - мова моделювання віртуальної реальності). Гіпертекстові посилання HTML і що використовують їх Web- браузери дозволяють створити лише двомірний інтерфейс до тієї, що міститься в Internet інформації. VRML розширює ці можливості до тривимірних. Подорож по світу VRML відрізняється від подорожі по звичайній Web- сторінці: в Web- сторінці можна переміщатися тільки вперед або назад(можливо - управо і вліво). У VRML- середовищу можна ходити і літати, тобто

вводиться третій вимір.

Робота в VRML- середовищу ведеться за допомогою VRML- браузеру, який може бути виконаний у вигляді самостійного програмного продукту або у вигляді додавання до HTML- браузеру. Так наприклад, модуль VRML, що додається, для Internet Explorer(і Windows 95) можна отримати за адресою: http://www.microsoft.com/ie/. Самостійний браузер VR Scout і модуль Netscape Navigator, працюючі під Windows 3.1 і Windows 95, що підключається, доступні через Web- сайт

"Chaco Communications, Inc".: http://www.chaco.com/vrscout. Один з перших VRML- браузерів для Windows - "Word View" можна отримати за адресою: http://www.webmaster.com/vrml.
Встановивши VRML- браузер, можна познайомитися з VRML- світами на прикладі світу "road.wri", який можна знайти за адресою: http://found.cs.nyu.edu/dfox/road.wri. Особливо яскраво нові можливості проявляються в режимі "fly"(політ).
Детальніший опис VRML можна знайти в [11].





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...