Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби архівації і відновлення інформації



Архівація файлів - це спосіб зменшення їх розмірів(стискування). Архівація потрібна для скорочення об'єму інформації при розміщенні її на магнітних носіях, і для скорочення часу на передачу файлів по каналах зв'язку. Для використання файлів, що архівуються, потрібне їх відновлення(тобто витягання з архіву).

Стискування файлів при архівації відбувається за рахунок того, що у файлі усі комбінації символів(чи двійкових знаків), що повторюються, замінюються числом, що характеризує кратність повторення і вид символу(чи комбінації символів, що повторюється), що повторюється. Наприклад, рядок:

ААААААВВВВВВВВ

можна замінити на 6А8В, внаслідок чого довжина рядка скоротиться з 14 символів до 4, тобто початкова інформація буде стисла більше, ніж в 3 рази. У реальній інформації повторюваність символів має невелику кратність. Але оскільки кожен символ в ЕОМ представляється 8 двійковими знаками, серед цих двійкових знаків кратність повторення буває більш високою. Більш високу кратність повторення можуть мати графічні і звукові файли.

Для підвищення міри стискування використовуються складніші методи архівації. Так наприклад, фрактальне стискування дозволяє в деяких випадках стискати інформацію в десятки тисяч разів.

Серед програм, що виконують архівацію і відновлення файлів, найбільш широке застосування в WWW знайшла WinZip (Windows

- версія популярної в MS DOS утиліти стискування PKZIP). Файли, що стискаються цією утилітою, отримують розширення.zip. Програма WinZip може працювати з архівними файлами, що мають розширення.arj,.lzh,.arc і може розпаковувати архіви, створені на платформах, відмінних від IBM PC(це формати TAR, gzip і UNIX compress).

Утиліта WinZip являється shareware - продуктом. Її можна знайти в Internet за адресою: http://www.winzip.com/winzip/index.html. Утиліта поставляється в архіві WinZip95, що самораскрывающемся.exe Інсталяція її полягає у виконанні отриманого файлу, як програми і відповіді на питання, що виводяться на екран.

Для архівації файлів за допомогою програми WinZip необхідно активувати її(Пуск - Програми - WinZip), вибрати опцію File - New Archive, набрати ім'я архіву вибрати теку для зберігання архівного файлу, вибрати потрібні файли і помістивши їх у вибрану теку, натиснути ОКИ.

Цю операцію необхідно буде проробляти для пересилки створеного Web- сайту на host- комп'ютер провайдера.

Для відновлення отриманих файлів(для витягання їх з архіву), що архівуються, необхідно, знаходячись у вікні WinZip, помітити витягувані з архіву файли і на панелі інструментів програми натиснути кнопку Extract.

Архівні файли, що Самораскрывающиеся, створюються за допомогою додаткової утиліти WinZip Self - Extractor. Архівний файл в цьому випадку матиме розширення.ехе, а для відновлення файлів, що знаходяться в нім, програма WinZip буде не потрібна.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...