Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Web віртуального співтовариства фірми



У західних компаніях вводяться спеціальні посади для відстежування цільової аудиторії. Таку аудиторію треба знайти, сформувати, притягнути на свій сайт, утримати. Після цього її можна використати для проведення спеціальних досліджень по тій, що цікавить фірму тематиці. Багато в чому успішність створення свого віртуального співтовариства залежить від правильності побудови Web - сайту фірми.

Створення віртуального співтовариства фірми можна вести відкрито, анкетуючи відвідувачів, влаштовуючи їм формальну реєстрацію при відвідуванні сайту. Але можна створювати співтовариство і закритим способом

- за допомогою фільтрації відвідувачів через спостереження(тобто впродовж деякого часу вивчати, які сторінки сервера переглядає той або інший відвідувач, які кнопки найчастіше натискає, і на підставі цього робити висновок про інтереси користувача). Відвідувачі можуть і не знати про дослідження, що проводиться.

Одно з найважливіших переваг Інтернету в порівнянні з іншими ЗМІ - персоналізація змісту, продуктів і реклами, яка і може бути реалізована після виявлення інтересів відвідувача. Web в цьому випадку працює з відвідувачем активно і може залучити відвідувача в співпрацю, в результаті якої користувачі самі вказують на свої переваги, визначають рейтинги різних частин вузла, пропонованих товарів або послуг, і так далі

За допомогою спостереження можна ідентифікувати користувачів з схожими інтересами. Для них можна організувати зустрічі, знайомство, листування, клуби за інтересами. Турбота про відвідувачів їм завжди приємна і притягає їх на сайт, в якому їм цікаво.

Мета виходу в Інтернет у будь-якої фірми - брендинг, створення враження, іміджева презентація компанії. Вона особливо вдається, якщо компанія по-справжньому піклується про створення свого віртуального співтовариства.

Вивчення інтересів цільової аудиторії допомагає фірмі структурувати зміст своїх сайтів і будувати політику по відношенню до рекламодавців і конкурентів. Знання особливостей цільової аудиторії допомагає притягнути рекламодавців і правильно планувати рекламні акції.

У 1997 р. World Wide Web Consorcium(W3C) схвалив в якості стандарту для досліджень аудиторії програму Open Profiling Standart(OPS), суть якої в наступному: на комп'ютері клієнта створюється(користувач сам і створює його) спеціальний файл-портрет користувача, в якого поміщається набір відомостей про нього(ім'я, адреса, телефон, адреса електронної пошти, хобі). Цей файл доступний для читання з Web - серверів. Наявність такого файлу на комп'ютері клієнта звільняє користувача від необхідності постійно реєструватися і вводити паролі, подорожуючи по Мережі.

Web - сайти ж можуть запросити цей файл і використати його для створення віртуального співтовариства фірми.

В результаті створення віртуального співтовариства фірми формуються списки розсилки(адресна книга), сприяючі досягненню своєї цільової аудиторії за допомогою електронної пошти.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...