Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Web із зворотним зв'язком(для вивчення думок, соціологічних досліджень, оцінки ефективності...)



Для реалізації зворотного зв'язку з клієнтами і проведення спеціальних заходів по вивченню ринків(наприклад, вивчення думок покупців, споживачів, фахівців; визначення ціни на нові товари; виявлення товарів-аналогів, товарів-конкурентів...) Web - сайт повинен мати інтерактивний характер, тобто має бути не лише джерелом, але і приймачем інформації. Причому, прийматися інформація від клієнтів повинна в реальному режимі часу - при відвідуванні клієнтом Web - сайту.

Для цього деякі з Web - сторінок виготовляються у вигляді опитувачів, тобто їх текст містить питання, а програмне забезпечення сайту дозволяє зафіксувати відповіді клієнтів у базі даних Web.

Характер спеціальних досліджень і методи їх проведення, а так само алгоритми обробки отримуваної в таких дослідженнях інформації є предметом розгляду спеціальних дисциплін, таких, як соціологія, соціальна(громадська) психологія. Значний вклад в розробку спеціальних методів дослідження ринків зроблений вітчизняними фахівцями при розробці Системи Комплексного Дослідження і Прогнозування Попиту(СКИПС), що розроблявся для Міністерства торгівлі СРСР в 70-80 г.г.

До спеціальних досліджень ринків відносяться заходи по створенню джерел інформації (наприклад, панелей споживачів, покупців, фахівців промисловості, оптової і роздрібної торгівлі; співтовариства торгових кореспондентів, що дають інформацію про наявність в торгових точках певного переліку товарів; торгових представників оптових підприємств; автоматизованих інформаційних систем, що наприклад, створюються на основі пошукових систем Інтернету, і так далі); по проведенню спеціальних заходів, таких, як виставки-перегляди, виставки- продажі, аукціони, та ін., на яких досліджується відношення покупців до нових товарів, визначається можлива ціна нового товару, та ін.

До спеціальних методів дослідження ринків відносяться анкетні опитування відвідувачів сайту або спеціально підібраної аудиторії, спостереження за поведінкою покупців в торгових точках(у тому числі - у віртуальних магазинах), і так далі

Використання зворотного зв'язку з клієнтами дозволяє з'ясувати, чого чекають від товару споживачі, яке положення серед споживчих переваг займає продукція конкурентів, яка частина попиту не задовольняється продукцією фірми, та ін.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...