Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Категорійний апарат операційного менеджменту



Для операційного менеджменту як наукової дисципліно властивий свій апарат категорій, які проявляються у безпосередній управлінській діяльності.

Аналіз категорійного апарату операційного менеджменту орга­нізації вказує на те, що реалізацію головної мети її існування забезпечують конкретні функції: маркетингова«фінансова, інвестиційна, кадрова та операційна.

Функціональним полей, яке формує можливості та обмеження здійснення операційного менеджменту, є операційна система.

Операційна система — це відкрита самостійна система, органічне поєднання елементів і зв'язків якої забезпечує задоволення потреб кінцевого споживача в необхідних матеріальних благах і належному сервісі.

Суб'єктами управління в операційному менеджменті виступають операційні менеджери.

Отже, операційні менеджери представлені управлінськими пра­цівниками переважно низової лінійної ланки (завідувачі секцій, відділів, складів - у галузях невиробничої сфери: начальники цехів, змін, бри­гадири - на виробництві), які працюють на оперативному рівні й повинні приймати управлінські рішення безпосередньо на місцях.

Зазначена категорія менеджерів здійснює управлінський вплив за допомогою таких інструментів: операційна стратегія та операційна програма

Операційна стратегія є підходом, що випливає загальної стратегії, має менший радіус дії та стосується операційного аспекту діяльності організації.

Об'єктом управління в операційному менеджменті є операційний процес. Він складається із послідовних взаємопов'язаних у часі операцій щодо трансформації вхідних ресурсів у вихідні результати організації.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 1182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...