Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання до програми 5.3



Розробіть програму, в якій визначається масив покажчиків на три задані рядки. Ці рядки виводяться на екран, визначається їх розмір та розмір масиву покажчиків. Потім виконуються задані обчислення.

1. Визначте масив з 3 -х покажчиків на рядки з прізвищем, ім’ям та по батькові. У першому рядку підрахуйте кількість букв 'e'.

2. Визначте масив з 3 -х покажчиків на рядки з назвами країни, міста та вулиці. У третьому рядку підрахуйте кількість букв 'о'.

3. Визначте масив з 3 -х покажчиків на рядки з назвами університету, факультету, спеціальності. У першому рядку підрахуйте кількість букв 'і'.

4. Визначте масив з 3 -х покажчиків на рядки з назвами журналу, статті та автора. У третьому рядку підрахуйте кількість букв 'c'.

5. Визначте масив з 3 -х покажчиків на рядки з назвами книги, глави та розділу. У другому рядку підрахуйте кількість букв 'p'.

Програма 5.4 В програмі створюється динамічний масив для змінних типу int. Розмір масиву та значення елементів масиву вводяться з клавіатури. По закінченні роботи з масивом пам'ять звільняється.

#include <stdio.h>

#include <conio.h>

#include <alloc.h>

Int main()

{clrscr();

Int n;

int *ptr; // визначення покажчика на масив чисел типу int

puts("Введіть розмір масиву");

scanf("%d",&n);

// запит пам’яті

ptr=(int*)malloc(n*sizeof(int)); // ptr=new int[n];

// перевiрка виділення пам’яті

if(ptr==NULL)

{puts(“Error”); return -1;}

puts("Введіть елементи масиву");

for(int i=0;i<n;i++)

scanf("%d",&ptr[i]);

puts("Ви ввели масив");

for(i=0;i<n;i++)

printf("%d ",*(ptr+i));

// звільнення пам'яті

free(ptr); // delete [] ptr;

puts("\nPress any key..."); getch();

return 0;}





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 119 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...