Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання до програми 3.5



Розробіть програму, що виконує обчислення з числами, які вво­дяться з клавіатури (оператор for) і знаходяться в заданому діапазоні (оператор do…while), та виводить на екран результати обчислень і кількість введених та обчислених чисел. Загальна кількість чисел, що вводяться, не повинна перевищувати 12, інакше програма завершується (оператор return -1;).

1. Обчисліть синус та косинус (sin (х), cos (х)) тих п’яти дійсних чисел, що знаходяться в діапазоні від 0 до 2p.

2. Обчисліть секанс та косеканс (1/sin (х), 1/cos (х)) тих шести дійсних чисел, що знаходяться в діапазоні від p/20 до p/2.

3. Обчисліть гіперболічні синус та косинус (sinh (х), cosh (х)) тих п’яти дійсних чисел, що знаходяться в діапазоні від -3.0p до 3.0p.

4. Обчисліть тангенс та котангенс (tan (х), 1/tan (х)) тих шести дійсних чисел, що знаходяться в діапазоні від p/20 до p/2p.

5. Обчисліть арктангенс та арккотангенс (atan (х), atan (1/ х)) тих п’яти дійсних чисел, що знаходяться в діапазоні від 1.0p до 20.0p.

Контрольні питання до лабораторної роботи № 3

1. Які оператори циклу Ви знаєте? Чим вони відрізняються?

2. Поясніть призначення операторів continue, break, return та наведіть приклади їх використання в операторах циклу.

3. Замініть оператор for() у фрагменті програми на оператори while(), do…while().

int i, a=2,res;

for(i=0;i<3;i++)

{res=i*i-a*a; a+=2;

printf (“%d\n”,res);}

4. Як виконується оператор for із роздільником кома? Який буде результат роботи наступного фрагменту програми? Поясніть.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...