Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Уточнюйте, адже коли говорять просто "зук"- виникає багато запитань



Рахунок популярного бразильського танцю зук подібний до такого: 1-3,4/5-7,8; тууун-чік-чік/тууун-чік-чік (дооовго-коротко-коротко/дооовго-коротко-коротко). Зазвичай, шаг вперед робить права нога на довгий рахунок, а ліва - назад (протилежно до лінійної сальси). Контакт між партнерами дуже близький, що зумовлює більшу обачність і продуманість рухів, і, в той же час, застосування елементів контактної імпровізації.

З розвитком танцю, зук довершував рухи ламбади, роблячи їх більш чуттєвими і ніжними. Він увібрав у себе елементи Lambada, Salsa, Bachata, Soltinho, Forro, Rock’n’Roll, East Coast Swing, R’n’B, контактної імпровізації, східних танців, акробатики, капоейри тощо.

У цьому танці задіяні всі основні групи м’язів людини і сам танець є неперевершеним для укріплення тіла, органів дихання і рівноваги, для схуднення і просто гарного настрою!

Практикуючи зук, початківцям слід пам’ятати про обережність з рухами шиї при обертах голови. …Глибоке дихання, балетна постава та енергія, сконцентрована у грудях, шаг від стегна з витягнутим носком ноги, згладження і пом’якшення акцентів при рухах рук (на противагу сальсі), - ось тільки деякі секрети, які впливають на якість і ефектність танцю!

Кілька слів про стилі і зв'язок із музикою, викладачів і географію танцю...

Від характеру музики, її ритму залежить і характер рухів (їх настрій, техніка, швидкість), і увесь танець. Саме тому на сьогодні існує так багато дочірніх стилів зук - це і ZoukLove (більш повільний і романтичний), Brazil Zouk (пристрасний, глибокий, енергійний), і LambaZouk (швидкий, запальний, веселий, з багатьма обертами), і Zouk Revolution (різкий, уривчастий, ламаний, з паузами), SoulZouk (вільний стиль, інтерпретація), Flow Zouk (текучий, плавний), Neo Zouk (гіпнотичний, неперервний), MZouk (спіральні форми та глибокі прогини), Zouk R’n’B (поєднання рухів зук і різновидів вуличних стилів, хіп-хопу, R'n'B); Acro Zouk (поєднання акробатики і зука), BachaZouk (поєднання танцю бачати і зук) і т.д.

У світі щороку проходить не менше сотні значних міжнародних зук-подій, які у більшості стосуються танцю і різновидів саме бразильського зук, і хоча його вже часто танцюють навіть не під музику зук, але продовжують спрощено називати ЗУК, оскільки це є злагоджений маркетинг, лаконічна реклама, бренд, хоч би і не істина.

"Зук" активно розвивається, асимілюється з іншими танцями і музикою, впливаючи на них. Так, дуже часто можна спостерігати, як заняття зук змінюють у людини стиль танцювання знайомих йому сальси та бачати. І ці зміни, я особисто, вважаю, позитивними!

Сьогодні зук впевнено завойовує світ! Місто Амстердам стало колискою цього танцю в Європі, звідки він поширився далі, і, зрештою, знайшов своїх прихильників в країнах СНГ та Україні!

У зв’язку з цим хочеться окремо виділити таких вчителів і творців танцю зук (і його стилів), як Adilio Porto, Renata Peçanha, Israel Szerman, Berg & Solange, Renato Veronezi, Pasty Pieternelle, Kadu Pires & Larissa Thayane, Mafie Zouker & Ruanita, Carlos and Sofie da Silva, Daniel and Leticia Estévez López, Gilson Damasco & Natasha Terekhina.

(Як бачите, є серед них і наші імена!)





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 144 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...