Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Якщо Ви наважитесь!



Передчуття, дотик, контакт…

Дихання, енергія, внутрішня сила і пластичність, гнучкість і стійкість, м’якість і пружність, чуттєвість і контроль над собою, неперевершене відчуття рівноваги і єдності в танці, почуття польоту та закоханості… - все це - ЗУК!

Одного втомленого вечора у пошуках натхнення я передивлялась ресурси Інтернету, де на сторінках YouTube мені пощастило зустріти запис дуже гарного виконання танцю під назвою… Бразильський Зук (Brazilian Zouk)!

Тут я зупинилась, пройняло до самої душі…

…Вона здавалася ангелом, а він - її помічником, її опорою, її повелителем, який ніжно, обережно направляє її, підтримуючи немов коштовний кришталь! Обертаючись навколо нього, як муза, вона його надихала, то здавалося б вона злітає, а потім спускається у глибокому прогині, то вона чуттєво "пливе", повторюючи стегнами рухи хвиль, то бурхливо стікає водоспадом волосся, і знову поринає вверх пташкою у невимушеному, романтичному і гіпнотичному танці… ЗУК...

У цьому танці жінці доведеться проявити всю свою жіночність, гнучкість, пластичність, м’якість, поступливість, навіть слухняність.., але в той же час і дівочий пристрасний запал! Проходячи крізь безперервні оберти різної швидкості, прогини будь-якої глибини і фігури усілякої складності, що поєднані з одночасними обертами голови із розпущеним волоссям (все це вимагає натренованості тіла і вестибулярного апарату, що дозволили би втримати рівновагу), - зук є більше ніж танцем, і він закарбовується у пам’яті людини, яка хоч раз його бачила!

Роль партнера у танці надзвичайно важлива, він – лідер, і від нього залежить майже все! Його справжнє бажання - це розкрити жінку, дати їй можливість відчути себе і партнера у музиці, отримати насолоду від танцю вивільнивши розум та тіло і надаючи його рухам неперевершеної краси; він же отримує радість від танцю і споглядання за нею, чуттєвою і прекрасною, справно виконуючою всі його "примхи": оберти, хвилі, спіралі, стрибки, вигини і підйоми..!

“Мистецтво лідера у танці – це мистецтво якнайбагатшого розкриття можливостей і краси людини, з якою він танцює, аби від цього кожен з них, а також глядач, отримували задоволення і естетичну насолоду.”

Кажуть: «вода завжди знайде собі шлях». Так і рухи в зук схожі на воду, що тече: то бурхливо, то спокійно, то здіймаючись хвилею; це схоже на вдих і видих; це передача енергії по спіралі.

Танець зук можна танцювати складно, а можна просто. Головне - це задоволення від танцю, музики і, власне, контакту!

Партнер задає силу імпульсу і напрямок руху, він - єдиний хто вирішую, і тому, по-перше, має наперед чітко знати чого хоче від обох, тонко відчувати музику, емоційний та фізичний стан жінки, технічні можливості пари та просторові умови, і, по-друге, володіти "мовою" рухів тіла ("мовою ведення") так, щоб завчасно та однозначно передавати у танці свою волю партнерші.

Завдання жінки – не втрачаючи контроль та утримуючи рівновагу розслабити тіло, довіритись веденню партнера (не турбуватися і не переймати ініціативу, але, якщо потрібно, коректно прояснити непорозуміння), намагатися відчути та правильно інтерпретувати імпульс, продовжуючи його у собі, «не гасити» рух допоки партнер не зупинить його. Жінці важливо відчути і підлаштуватися під стиль ведення партнера та просто насолоджуватись танцем.:)

Навчитися встановлювати інтуїтивний контакт один з одним, оволодіти мовою передачі наміру через рух та паузу, розуміти динаміку енергій в тілі і свідомо контролювати її, знати себе і свої можливості, розуміти почуття і відчуття людини, з якою танцюєш у парі, знати ваші сильні і слабкі сторони,- все це є підготовкою до Танцю, і це набагато важливіше, і, зазвичай, довше, ніж вивчення кроків та послідовності рухів!

Розкрити жінку можна лише впевненим усвідомленим веденням, яке основане на взаємному відчутті один одного, довірі, повазі, уважності та обережності. Тож, не забувайте дивитися в очі своїм партнерам... та... посміхайтесь!

Цитуючи мого улюбленого наставника танцю, бразильця Джуніора Карвальо, повторю: «Головне в зук - це контакт, все інше – дрібниці!»

“Гармонія контакту - у мистецтві вести за собою і мистецтві слідувати.”

Така от, ідеалістична «картина стосунків», передана у танці зук!

Становлення і розвиток танцю ZOUK

Слово зук, у перекладі з мови французьких креолів означає «вечірка, фестиваль, свято». У своїй основі назва танцю зук походить від назви ритмічної музики зук, під яку його танцювали/танцюють.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...