Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. Таким чином, маємо змогу констатувати багату історію раннього державотворення на українських землях



Таким чином, маємо змогу констатувати багату історію раннього державотворення на українських землях. На зміну одним приходили інші стародавні народи у південній Україні, які спричинилися до розвитку господарювання і державної організації України. Місце їх зайняли слов’яни, українці. При цьому слід враховувати, що державно-правовий розвиток південноукраїнських земель сучасної України вплинув лише опосередковано на виникнення української державності і права. Лише слов’янська державність і право стали тим історичним підґрунтям, на якому базувалася українська державно-правова традиція.

Отже, незважаючи на те, що грецькі міста-поліси були першими на території України організованими державами з високим рівнем культурного життя й мали позитивний вплив на інші, в тому числі і українські племена, які отримали великий грецький вплив на свій культурний, мистецький і релігійний розвиток, все ж їх, а також Боспорське царство не можна вважати представниками української державності, хоч вони й діяли в Україні. Для грецьких колоністів “варвари” були тільки предметом експлуатації; грецькі колонії не зжилися з Україною, а репрезентували тут чужі інтереси.

Отже, наступний історичний період в розвитку держави та права на українських землях пов’язується вже із Київською Руссю, що, безсумнівно, виступила по-справді першою колискою української національної державності.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...