Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Випадкова вибірка - вибірка, складена таким чином, що кожен елемент структури населення (і будь-яке поєднання елементів) може увійти до неї з однаковою вірогідністю



Випадковий натовп - збори людей, що мають між собою мало загального, за винятком того факту, що вони можуть спостерігати одну і ту ж подію, наприклад розглядати вітрину магазину.

Соціалізація - процес соціальної взаємодії, за допомогою якої люди придбавають знання, думки, погляди і формує моделі поведінка, необхідна для успішної участі в житті суспільства.

Соціалізм - ідеологія, що заперечує приватну власність, вільну ринкову конкуренцію (капіталізм) і що проголошує рівність людей.

Соціалістична економіка - економічна система, заснована головним чином на державному плануванні і суспільній власності.

Соціальна дезорганізація - умови в суспільстві, при яких культурні цінності, норми і громадські стосунки відсутні, слабкі або суперечливі.

Соціальна дилема - скрутний вибір, який потрібно зробити членам групи, коли вони стикаються з протиріччям між максимальним задоволенням особистих інтересів і максимальним підвищенням колективного благополуччя.

Соціальна динаміка - аспекти соціального життя, які відносяться до соціальних змін і задають форму розвитку громадських інститутів.

Соціальна диференціація - процес, в ході якого суспільство усе більш спеціалізується.

Соціальна революція - скидання громадського порядку і класових структур і створення нових соціальних структур і нового соціального порядку, що радикально відрізняються від передування.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...