Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка конспектів уроків по формуванню пізнавальної активності учнів на уроках математики



На уроках узагальнення та систематизації знань або повторення, учні зазвичай втрачають інтерес і увагу, оскільки нічого нового вони не пізнають. Саме тому для проведення таких уроків доцільно обирати окремі ігри, що збуджують емоції, викликають дух змагання, змушують дивуватися. Слушними будуть слова Арістотеля, що “мислення починається із здивування”[22,с. 104].

Після вивчення тем “Чотирикутники” або “Многокутники” для закріплення здобутих знань, формування логічного мислення, застосування знань до розв’язування нестандартних задач, вироблення картографічних навичок доцільно було б використати дидактичні ігри.

Нижче наведений конспект уроку геометрії у 8 класі для узагальнення та систематизації знань по закінченню теми “Чотирикутники”.

Конспект уроку геометрії (8 клас)

Тема уроку: «Чотирикутники»

Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань.

Мета уроку: систематизація відомостей про чотирикутник.

Завдання:

1. Повторення визначень, властивостей, ознак всіх видів чотирикутників.

2. Активізація пошуково-пізнавальної діяльності в процесі вирішення завдань на моделювання геометричних фігур, встановлення їх виду та властивостей.

3. Виховання дослідницьких умінь і навичок.

4. Доказ теореми Варіньона.

Обладнання: плакат «Генеологічне древо чотирикутників»; аркуші паперу довільної чотирикутної форми; набори рухомих моделей для задач на моделювання (їх можна зробити з трубочок від соку, скріплених скріпками); паперові заготовки паралелограмів, прямокутників, ромбів, рівнобедрених трапецій за кількістю учнів; креслярський трикутник; масштабна лінійка; циркуль.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...