Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пожежна безпека. Пожежна безпека підприємства - це такий стан промислового об'єкта, при якому виключається можливість пожежі



Пожежна безпека підприємства - це такий стан промислового об'єкта, при якому виключається можливість пожежі, а у разі її виникнення запобігається вплив на людей небезпечних факторів та забезпечується захист матеріальних цінностей.

Основними нормативними документами стосовно пожежної безпеки є ГОСТ 12.1.004-91ССБП. «Пожежна безпека. Загальні вимоги».

Пожежна безпека на ПрАТ «Обухівський молочний завод» складається із системи запобігання пожежам та системи пожежного захисту.

Система запобігання пожежам - це комплекс організаційних і технічних засобів, спрямованих на виключення можливості виникнення пожежі, на запобігання утворенню горючого і вибухонебезпечного середовища; забезпечення пожежної безпеки технологічних процесів, обладнання, електроустаткування, систем вентиляції, зберігання сировини та інших матеріалів.

Для запобігання пожежам на заводі здійснюються наступні заходи:

- герметизація виробничого обладнання;

- контроль за концентрацією речовин у повітрі в приміщеннях і технологічному обладнанні;

- застосування робочої і аварійної вентиляції.

Система пожежного захисту на заводі забезпечується застосуванням вогневідсічних пристроїв на технологічних комунікаціях, в системах вентиляції, повітряного опалення і кондиціювання повітря.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...