Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Освітлення



Освітлення в цеху виробництва кисломолочних виробів передбачено природне та штучне. Освітлення повинно відповідати вимогам ДБН В.2.5-28-2006. Природне і штучне освітлення, згідно з яким залежно від ступеня зорового напруження всі роботи поділяють на вісім розрядів (І-VIII), де у свою чергу встановлено підрозряди.

Надійність й ефективність джерел природного та штучного освіт­лення залежить від своєчасного догляду
Зм.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
Розділ 7  
за ними. Рівень освітленості може знижуватися в 1,3 рази внаслідок забруднення світильників. Це ж стосується і вікон, які слід мити не рідше двох разів на рік у при­міщеннях з невеликим забрудненням повітря, і чотири рази на рік при значному забрудненні пилом і сажею.

Рекомендується в світильниках з люмінесцентними лампами своє­часно замінювати лампи, що дають слабке світло, стежити за справ­ністю ввімкнення та безпекою експлуатації.

Періодично, не рідше одного разу на рік, перевіряють рівень освіт­леності виробничих приміщень.

У цеху передбачають аварійне освітлення, воно виконується для забезпечення безпечного перебування обслуговуючого персоналу, а також евакуації людей, у випадку вимикання робочого освітлення.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...