Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 9. Скульптур Андреєв давно хотів встановити скульптурний портрет на могилі своєї матері , але не міг достати для цього підходящий матеріал



Скульптур Андреєв давно хотів встановити скульптурний портрет на могилі своєї матері, але не міг достати для цього підходящий матеріал. Сторож кладовища по договореності з Андреєвим дістав йому за плату потрібний матеріал, знявши його з однієї з покинутих могил. Документи про те, хто похований в цій могилі в період війни втрачені і могилу ніхто не відвідує. Андреєв зробив із потрібного матеріалу портрет своєї матері і встановив його на могилі. Довідавшись про це прокурор пред’явив позов про відшкодування в дохід казни вартості використаного матеріалу по ринкових цінах до Андреєва. До сторожа був пред’явлений позов про стягнення коштів які він отримав. Вирішіть справу?

Задача 10.

Подружжя Романенків у зв’язку з розлученням вирішили провести поділ майна. Вони домовилися про все, за винятком колекції зброї, яку вони отримали як весільний подарунок. Дружина наполягала на тому, що колекція є неподільною і хотіла забрати її особі, виплативши колишньому чоловікові грошову компенсацію. Другий із подружжя вважав колекцію подільною і відповідно хотів отримати половину предметів колекції. Вирішіть спір.

Питання для перевірки знань студентів:

1.Дайте визначення права власності?

2.Назвіть підстави виникнення права власності?

3.Охарактеризуйте первісні способи виникнення права власності.

4.Назвіть способи захисту права власності.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...