Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 2. Пані Коновалова уклала договір позики із громадянином Телешко на суму 2000 грн



Пані Коновалова уклала договір позики із громадянином Телешко на суму 2000 грн. у день настання строку виконання боржником зобов'язань Телешко попросив відстрочити виконання у зв'язку з відсутністю у нього коштів. Коновалова, згадавши про те, що через тиждень Телешко буду відмічати свій День народження, сказала: "Вважай ці 2000 грн. моїм подарунком на день народження". Мелешко не заперечував. Але через місяць після святкування дня народження Коновалова почала витребувати від Телешка борг.

Дайте юридичний аналіз ситуації.

Задача 3

Бізнесмен Кравченко пообіцяв своєму онуку Борису купити йому
будь-який автомобіль на його вибір вартістю не більше 10 000 доларів
СІЛА після успішного закінчення навчання в університеті, в підтвердження чого дав письмове зобов’язання. Через рік Кравченко помер.
Після закінчення університету Борис звернувся до єдиного спадкоємця
Кравченка, вказаного у заповіті, з вимогою купити йому автомобіль
«Шевроле» або виплатити його вартість у грошах. Отримавши відмову,
Борис звернувся до суду.

Вирішіть справу.

Задача 4

Артеменко домовився зі своїм приятелем Косенком, артистом
естради, що запросить до себе додому співробітників, які хотіли б по- слухати у виконанні Косенка естрадні пісні в домашній обстановці.
Однак за дві години до призначеного часу зустрічі Косенко зателефонував Артеменку і повідомив його, що не прийде, оскільки вирішив
залишитися вдома, щоб подивитися футбольний матч за участю київського «Динамо». Зустріч, що було призначено, довелося відмінити. Артеменко вважає, що Косенко зобов’язаний відшкодувати йому витрати, пов’язані з підготовкою зустрічі (вартість продуктів, напоїв) та компенсувати моральну шкоду.

Чи має Артеменко юридичні підстави для пред’явлення таких
вимог до Косенка?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...