Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шкільної правової освіти___________________________________________. жали право розповідати школярам про подібні факти, події і явища, наголошувати на причини та можливі шляхи їх усунення



жали право розповідати школярам про подібні факти, події і явища, наголошувати на причини та можливі шляхи їх усунення. Історизм у викладанні права перед­бачав також звернення до історії правових учень, право­вих систем, у доступній для дев'ятикласників формі і в межах відведеного програмою часу [316, с 51-59].

Такими діями автори цієї шкільної програми з курсу правознавства науковці НДІ теорії і методів виховання АПН СРСР та Головного навчально-методичного управління загальної середньої освіти MHO УРСР старалися пробудити в учнів інтерес до права, до аналізу морально-правових си­туацій, спонукати до правової самоосвіти, що відповідало вимогам юридичного всеобучу. Вони були переконані, що освоєння учнями правових знань доцільно починати з по­казу широкого, багатогранного світу правових відносин, які існують у суспільстві, що, на їх думку, сприяло певному емоційному настрою на оволодіння правовими знаннями.

У цій програмі було враховано і той аспект, що учні ви­вчали правовий курс в умовах здійснення глибоких соціа­льно-політичних змін, які зачіпали і правову сферу суспіль­ства. У той час розпочинався процес створення, по суті, нової державності на території СРСР. Викладати вчителю у школі курс правознавства було дуже важко, адже перед ним на той час постало завдання постійного оновлення своїх правових знань, він мусив не догматично підходити до програми, а творчо її перебудовувати з урахуванням правової ситуації в суспільстві, що швидко змінювалася.

При аналізі програми стає зрозумілим, що вона надавала певну свободу вчителям у розподілі навчального часу і ви­борі форм вивчення матеріалу. Тематика змісту програми розкривала основне інформаційне навантаження на перші кілька тем, причому до певної міри вузлові, головні ідеї їх були відбиті в наступних темах. Такий розподіл матеріалу передбачав, що від засвоєння певного мінімуму школяр пе­рейде до своєрідного тренінгу і практичного застосування здобутих знань. Новий же обсяг інформації логічно і без пе­ревантаження школярів накладався на основний мінімум.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...