Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Організація медичної експертизи працездатності



1. Експертиза тимчасової непрацездатності

2. Експертиза стійкої непрацездатності.

— 1 —

Згідно з "Основами законодавства України про охорону здо­ров'я" (1992 р.), існують такі види медичної експертизи:

ü медико-соціальна експертиза втрати працездатності;

ü військово-лікарська;

ü судово-медична та судово-психіатрична;

ü патологоанатомічна.

Метою проведення медико-соціальної експертизи є визначен­ня наявності факту, ступеня, причини тимчасової та стійкої втрати працездатності та необхідності звільнення в зв'язку з цим від робо­ти. Цей вид експертизи здійснюється лікувально-профілактичними закладами при тимчасовій непрацездатності та медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) - при стійкій непрацездатності.

Тимчасова непрацездатність - це неможливість виконувати роботу в зв'язку з захворюванням, травмою чи іншими причинами протягом нетривалого часу.

Стійка непрацездатність або інвалідність - це тривала чи постійна втрата працездатності внаслідок хронічного захворювання чи травми, які призвели до значних порушень функцій організму.

Проведення експертизи працездатності обумовлене значним впливом захворюваності з тимчасовою та стійкою непрацездатністю на здоров'я населення, економічними втратами суспільства та пов'язане з юридичними аспектами.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 817 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...