Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Катодний захист



Для нього використовуються джерела постійного струму. Постійний струм підводять до металевої конструкції (труба) так, щоб вона була катодом, до аноду приєднується рельс (рис.9). Відбувається процес електролізу з розчинним анодом. Руйнується металобрухт, але конструкція не страждає від корозії. Радіус катодного захисту до 2 км.

Труба Рельс

Рис. 9 Катодний захист металу

ЗАГАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МЕТАЛІВ

Метали

Характерною ознакою металів є здатність їх атомів утворювати позитивні іони, і тому з елементами, що мають високу електронегативність, вони утворюють солі.

Метали складають 75% від усіх відомих хімічних елементів. Метали утворюють різноманітні хімічні сполуки. Більшість неорганіч­них сполук - це сполуки металів.

З металів починаються усі періоди (окрім першого). Чим вищий номер періоду, тим більше у ньому металів. Класифікація відбувається за групами періодичної системи: лужні метали, лужноземельні і т. д.

У промисловості зберігся розподіл на чорні і кольорові метали. До чорних металів належать залізо та його сплави і метали, які застосовуються головним чином у цих сплавах (Мn, Сг). До кольорових належать мідь і її сплави, платина, золото, титанові метали та ін.

Рідкіcні - це ті, які мало поширені у природі (побічна підгрупа III групи, лантаніди).





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...