Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види корозії в залежності від середовища



В залежності від характеру навколишнього середовища розрізняють три види корозії: атмосферну, ґрунтову,корозію в розчинах електролітів.

Атмосферна корозія – це корозія у вологому повітрі або вологих газах. На поверхні металу за рахунок адсорбції водяної пари утворюється плівка вологи. Інтенсивність корозії залежить від товщини цієї плівки та наявності у повітрі таких речовин як CO2, SO2, H2S та ін.

Ґрунтова корозія – це корозія металевих конструкцій, що знаходяться в грунті. Ця корозія залежить від структури грунту, яка обумовлює інтенсивність надходження О2 до металу. Крім того, при ґрунтовій корозії потрібно враховувати вплив мікроорганізмів (деякі з них спричиняють корозію дуже інтенсивно).

До корозії в розчинах електролітів належить корозія в прісній та морській воді. Поряд з загальними факторами впливу на корозію велике значення має повнота та періодичність занурення металевих конструкцій в розчини електролітів.

       
   

Форми корозійного ушкодження металів

       
   
 

а) рівномірна б) точечна

в) плямова г) піттінг

       
   

д) міжкристалітна ж) селективна

 
 

з) розтріскуюча

Рис.5 Форми корозійного ушкодження металів

При рівномірній корозії та корозії точками і плямами (рис.5а,б,в) руйнування металу йде на поверхні, при цьому механічні властивості металевих конструкцій значно не порушуються.

Чотири останні види корозії (рис.5 г, д, ж, з) небезпечні порушенням механічних характеристик (міцності, гнучкості і т.д.), так як корозія йде в усьому об’ємі.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...