Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кореспонденція рахунків з обліку довгострокових кредитів банку



№ з/п Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків
Дебет Кредит
  Отриманий довгостроковий кредит банку    
  Нараховані відсотки за користування довго­строковим кредитом банку    
  Переведена частина заборгованості за основ­ною сумою кредиту до складу поточної забо­ргованості за довгостроковими зобов'язан­нями    
  Сплачені відсотки за кредит згідно з графі­ком погашення    
  Повернена частина основної суми кредиту    

Облік господарських операцій, що відображаються на рахун­ках 50 «Довгострокові позики» та 60 «Короткострокові позик» здійснюють у Журналі-ордері №4 с.-г., який відкривають на місяць. Для кожного рахунку виділені окремі розділи.

Підставою для запису господарських операцій протягом міся­ці! у цей реєстр є виписки банку з позикового рахунку і додані до нихпервинні документи.

Аналітичний облік за видами позик ведуть в спеціальній таб­лиці - «Аналітичні дані до рахунку», дані якої використовують 111 >11 складанні звітності. В кінці місяця кредитові обороти рахун­ків 50 «Довгострокові позики» та 60 «Короткострокові позики» з Журналу-ордера № 4 с.-г переносять в Головну книгу. Схема об­лікових записів та їх перевірка представлена в додатках 8, 9.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 498 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...