Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кореспонденція рахунків з обліку отриманого фінансування



№ з/п Зміст запису Сума, грн Дебет Кредит
  Надійшли кошти як компенсація ви­трат з придбання саджанців 24 000,00    
  Методом «червоне сторно» відкори-говано податковий кредит з ПДВ    
2.1 і одночасно 4000,00    
  Визнано доходи майбутніх періодів за рахунок коштів бюджету цільово­го фінансування 20 000,00    
  Надійшли кошти з бюджету, як ком­пенсація витрат з будівництва зро­шувальної системи (капітальні вида­тки) 113 016,00    
  Методом «червоне сторно» відкори-говано податковий кредит    
5.1. і одночасно 18 836,00    
  Визнано доходи майбутніх періодів за рахунок коштів бюджету цільово­го фінансування капітальних інвес­тицій 94 180,00    

Молоді багаторічні насадження вводяться в експлуатацію з початком періоду плодоношення, який визначено за технологіч­ними нормативами. Якщо вартість продукції, що одержують від молодих насаджень перевищують витрати на їх утримання, то та­кі насадження слід вводити в експлуатацію раніше.

Введення багаторічних насаджень в експлуатацію здійснюєть­ся комісією, що призначається керівництвом підприємства та оформляється Актом прийому багаторічних насаджень та пе­редачі їх в експлуатацію (ф. № 54).

Згідно з П(С)БО ЗО «Біологічні активи», нарахування амор­тизації за багаторічними насадженнями розпочинається з 1 числа наступного після введення в експлуатацію місяця, якщо вони

оцінюються за первісною вартістю, тобто, обліковуються на суб­рахунку 162 «Довгострокові біологічні активи рослинництва, які оцінені за первісною вартістю». Якщо ж вони оцінені за справедливою вартістю та обліковуються на субрахунку 161 «Довгострокові біологічні активи рослинництва, які оцінені за справедливою вартістю», то амортизація на них не нарахову­ється.

Якщо підприємство отримувало кошти з бюджету на заклад­ку та вирощування багаторічних насаджень, то при нарахуванні амортизації одночасно відображається доход на суму амортиза­ції в частині, що нарахована на вартість отриманих бюджетних коштів.

Таблиця 11.7





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 473 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...