Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення першої формули умовного форматування



Спочатку виберемо умовний формат для пертої комірки даних Потім скопіюємо цей формат на весь діапазон.

У нашому прикладі комірка А1 містить заголовок стовпця тому виділимо комірку А2 та виберемо команду Умовне формату­вання в меню Формат. Відкриється діалогове вікно Умовне форма­тування. У першому списку цього вікна вибрано пункт значення. Клацніть стрілку біля списку та виберіть пункт Формула.

Після вибору пункту Формула вигляд діалогового вікна змі­ниться. Замість полів між х і у з'явиться велике поле для форму­ли. Воно надає користувачеві дуже широкі можливості. Тут можна ввести будь-яку бажану формулу, аби вона тільки давала результат ІСТИНА або ХИБНІСТЬ.

У нашому випадку потрібна формула COUNTIF. Уведіть форму­лу в поле у такому вигляді: =COUNTIF(A:A;A2)>1.

Вона означає: переглянути весь діапазон стовпця А, порахувати, скільки комірок у цьому діапазоні збігаються за значенням із комір­кою Л2, і перевірити, чи буде отримана кількість більшою за 1.

Якщо дублікатів у стовпці немає, кількість завжди дорівнюва­тиме 1; оскільки комірка А2 потрапляє в цей діапазон, ми знайдемо у стовпці А лише одну комірку, яка має таке саме значення, що и комірка А2.

У цій формулі А2 представляє поточну комірку — тобто комір­ку, для якої встановлено умовний формат. Таким чином, якщо дані містяться у комірці Е й перший умовний формат створюється для комірки Е5, формула набуде такого вигляду: =COUNTIF(E:E;E5)>1.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...