Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розкрийте методику опрацювання казки на уроках читання у початковій школі



Опрацювання казки передбачає такі етапи: підготовча робота до читання; читання оповідання; перевірка сприймання; робота над текстом оповідання; складання плану; переказ змісту; узагальнююча бесіда; підготовка до виразного читання; виразне читання; підсумок уроку.

Казка читається так, як і оповідання, але цей вид твору має свої особливості. У процесі вивчення казки школярі повинні зрозуміти в ній образи. У підготовчій роботі до читання казки потрібно підвести дітей до усвідомлення образів, а часом і до розкриття моральної ідеї в ній.

Питання особливостей казки можна розібрати після читання і переказу її. Не варто мораль казки переносити на життя, поведінку людей.

Перший раз учитель емоційно розповідає казку, передаючи голосом мову кожної дійової особи. Учні теж переказують казку близько до тексту з використанням повторів, віршованих вставок.

При вивченні казки педагог широко використовує усне малювання ілюстрацій, складання плану, читання казки в особах, різні види драматизації.

Учні повинні усвідомити особливості композиції казки: казковий зачин, своєрідна кінцівка, використання повторів. Читаючи казку, діти порівнюють її з оповіданням, встановлюють спільне і відмінне.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1713 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...