Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2.Крупа



Крупи – це продукти повсякденного і стійкого попиту. Саме тому склад цих виробів неабияк впливає на біологічну цінність раціону людини. Передусім вона визначається вмістом необхідних організму основних харчових речовин, зокрема таких як білки, жири, вуглеводи, незамінні амінокислоти, мінеральні речовини і залежить від засвоюваності хліба організмом.

Щоденно споживаючи крупи, ми збагачуємо свій організм не тільки білками, вуглеводами, вітамінами, а й регулярно отримуємо солі кальцію, фосфору, заліза, калію та інших макро – і мікроелементи. Крупи мають таке співвідношення між азотистими і білковими речовинами, що при потребі людина може підтримувати своє існування тільки ними.

Тому дуже важливою проблемою є розширення їх асортименту. Дана проблема безпосередньо залежить від стану і загального рівня розвитку виробництва. Основним чинником, який впливає на формування асортименту є споживацький попит. Необхідно максимально задовольняти попит населення і разом з тим активно впливати на нього в сторону його розширення.

Асортимент крупи нараховує близько 20 найменувань. Попит на різні види крупи неоднорідний. Споживачам потрібні крупи доступні за ціною і при цьому гарні за кулінарними властивостями. Підвищеним попитом користуються пшоно, манна, вівсяна, ячна, полтавська крупи. Значно знизився попит на рис і гречану крупу через їх високу ціну. Як і раніше, обмеженим попитом користуються горох, перлова і кукурудзяна крупи. Вони довго варяться, мають специфічний присмак, погано поглинають воду.

Якість крупи може коливатися в широких межах. Причиною цього може бути коливання якості зерна-сировини і стан обладнання на крупозаводах. Нещодавно з’явилась ще одна причина: це введення в експлуатацію міні-заводів у приватних господарствах, фермерських господарствах і СП.

Стан ринку крупи свідчить, що він розбалансований і для його оптимізації необхідно оновити технологію крупи, врегулювати ціни, вивчати споживчий попит на засадах маркетингу, як це роблять у розвинутих країнах.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 949 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...