Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 2. Фірма продає килимове покриття



Фірма продає килимове покриття. Дослідження ринку показали, що за ціною 150 грн, за метр, може бути продано 2000 м, але ціна 250 грн є високою. За ціною 250 – 500 грн, за метр, може бути продано 1200 м, але ціна 600 грн – висока. При ціні від 600 до 800грн., за метр, може бути продано 600 м, але ціна 1000 грн – висока, а при ціні 1000 – 1300 грн може бути продано 200 м покриття, але ціна 1500 грн для споживача висока.

Визначити різницю в доходах при продажі килимового покриття за ціною 150 грн і при використанні цінових ліній.

VІ. Графічний диктант

Відповісти на поставлені питання. Результати відповідей розмістити в таблиці, умовно позначаючи правильну відповідь знаком (+), а неправильну – знаком (–).

1. Стратегія і тактика підприємства відповідають прийняттю короткострокових рішень, що визначають розвиток підприємства (стратегія) і вибір методів, засобів і способів досягнення цілей його діяльності (тактика).

2. Місія фірми – ринкова можливість задовольняти потребу в даному виді товарів і послуг в умовах конкуренції.

3. Наслідки рішень по цінам бувають: короткострокові, довгострокові негайні.

4. Ув’язування цінової стратегії із загальною програмою маркетингової політики відбувається на етапі визначення загальної цінової політики.

5. Варіантом стратегії диференційованих цін є стратегія пільгових цін, що використовується для залучення споживачів, у яких зацікавлена фірма.

6. Цінові лінії пов’язані з продажем продукції в різних діапазонах цін, де кожен діапазон визначає рівень якості товару і його клас.

7. Для визначення максимально можливої величини прибутку необхідно мати інформацію про обсяг продажів, доходи і витрати, а також керуватися правилом максимізації прибутку (граничні витрати = граничному доходові).

8. Факторами зміни прибутку є:

– зміна загальної величини постійних витрат;

– зміна якості товарів.

9. Стратегія єдиних цін – встановлення єдиних цін у регіонах розташування визначених торговельних фірм.

10. Стратегія гнучких цін – встановлення різного рівня цін залежно від спроможності покуппокупців оплатити товар і уміння фірми торгувати товарами.

Таблиця відповідей:

                   
                   




Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...