Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 2. Підприємство займається розробкою переносних мінікондиціонерів, що не мають аналогів на ринку і запатентовані даним підприємством



Підприємство займається розробкою переносних мінікондиціонерів, що не мають аналогів на ринку і запатентовані даним підприємством, які не вимагають стаціонарної установки і призначені для багатокімнатних квартир і офісів. Для виробництва цих кондиціонерів був укладений ексклюзивний контракт із фірмою, яка виробляє комплектуючі для великих кондиціонерів на постачання мінідвигунів. Через те, підприємство понесло великі втрати, зв’язані з розробкою і патентуванням продукту, головною метою – є одержання максимального прибутку. Для визначення загальної цінової політики підприємства працівниками апарату керування були запропоновані такі цінові стратегії:

– стратегія диференційованих цін;

– стратегія конкурентних цін;

– стратегія високих цін.

Як ви вважаєте, яку стратегію необхідно обрати підприємству? Обґрунтуйте свій вибір.

Розв’язування:

Правильний вибір – це стратегія високих цін, тому що мета даної стратегії – одержання надприбутку шляхом «зняття вершків» з тих покупців, для яких новий товар має велику цінність і які готові заплатити за виріб, який купують, більше від нормальної

ринкової ціни. Це стосується нових товарів, що вперше з’являються на ринку; товарів, захищених патентами, і товарів, що знаходяться на початковій стадії «життєвого циклу», яким і є продукт даного підприємства.

Стратегія високих цін виправдана у випадках, коли існує гарантія відсутності найближчим часом помітної конкуренції на ринку, коли для конкурентів занадто високими є витрати освоєння нового ринку (реклама й інші засоби для виходу на ринок),

коли для виробництва нового виробу вихідна сировина, матеріали, комплектуючі, знаходяться в обмеженій кількості. Установлюючи високі ціни на такі вироби, підприємство_виготовлювач, по суті, користується своєю монополією на них.

Мета цінової політики в період застосування високих цін —максимізовувати прибуток доти, поки ринок нових товарів не став об’єктом конкуренції.

Стратегія високих цін використовується фірмою також з метою апробації свого товару, його ціни, поступового наближення до прийнятного рівня ціни.

V. Завдання для самостійної роботи





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 303 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...