Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Товар і його рівні



Продукція повинна мати для покупця цінність, інакше вона не буде купуватися. Якщо продукція не відповідає очікуванням клієнта, вимогам до якості, - він не стане купувати її повторно. Більш того, дурна слава поширюється серед потенційних клієнтів, і вони будуть уникати покупки цього виробу. Отже, украй важливе значення мають ретельна розробка нової продукції і безупинне удосконалення вже існуючої.

Товар - це основний елемент діяльності суспільства. Для того, щоб дістати прибуток і існувати, будь-яке підприємство повинне зробити свій товар, визначити його ціну і вийти з ним на зовнішній або внутрішній ринок. Іншими словами, товар - це продукція, що задовольняє який-небудь попит і призначена для продажу на ринку.

Існує три основних рівні товару: товар за задумом, товар у реальному виконанні, товар з підкріпленням.

При створенні товару розроблювачеві потрібно сприймати ідею на трьох рівнях. Основним є рівень товару за задумом, на якому дають відповідь на питання: що в дійсності буде здобувати покупець? Адже, власне кажучи, будь-який товар - це укладена в упакування послуга для рішення якоїсь проблеми. Жінка, що купує помаду, не просто здобуває фарбу для губ. Задача діяча ринку - виявити сховані за будь-яким товаром нестатки і продавати не властивості цього товару, а вигоди від нього. Товар за задумом - серцевина поняття товару в цілому.

Розробник має перетворити товар за задумом у товар у реальному виконанні. Губна помада, комп'ютери, навчальні семінари і кандидати політичних партій - усе це товари в реальному виконанні. Товар у реальному виконанні може володіти п'ятьма характеристиками: рівнем якості, набором властивостей, специфічним оформленням, марочною назвою і специфічним упакуванням.

І нарешті, розроблювач може передбачити надання додаткових послуг і вигод, що складають укупі товар з підкріпленням.

Ідея підкріплення товару змушує діяча ринку придивитися до існуючої у клієнта системи споживання в цілому, до того, як покупець товару комплексно підходить до проблемі, що він намагається вирішити завдяки використанню товару. При такому підході діяч ринку виявить чимало можливостей підкріпити своє товарне поводження найбільш ефективним з погляду конкуренції способом.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...