Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процес управління в організації



Процес управління – це певна сукупність управлінських дій, що логічно пов'язуються одна з одною, щоб забезпечити досягнення поставлених цілей шляхом перетворення ресурсів на вході в продукцію або послуги на виході системи.

Процес управління – це сукупність дій, пов'язаних із виявленням проблем, пошуком і організацією виконання прийнятих рішень.

Всі процеси управління діляться на дві групи:

1) постійні процеси - являють собою функціональні області людської діяльності по досягненню поточних цілей;

2) періодичні процеси – це активна форма управління, викликана непередбаченими ситуаціями і потребуюча вироблення оперативних управлінських рішень.

Основні етапи процесу управління зображені на рисунку 3.1.


Рисунок 4.1 – Процес управління організацією

Створення і етапи процесу управління визначають його елементи:

Мета – кожний процес управління відбувається для досягнення конкретного результату, цілі.

Цілі в процесі управління повинні мати операційний характер і трансформуватись в конкретні задачі. Вони є орієнтиром для конкретизації використання необхідних ресурсів.

Ситуація – являє собою стан керованої підсистеми.

Проблема – це невідповідність фактичного стану керованого об'єкту бажаному або заданому.

Рішення – являє собою вибір найбільш ефективного впливу на існуючу ситуацію, вибір засобів, методів, розробки конкретних управлінських процедур, здійснення процесу управління.

Стадії процесу управління:

1) постановка конкретної мети;

2) інформаційне забезпечення;

3) аналітична діяльність - це сукупність операцій, пов'язана з оцінкою стану керованого об'єкта, пошуком шляхів поліпшення існуючої ситуації;

4) вибір варіантів дій;

5) реалізація рішень;

6) зворотній зв'язок – здійснює порівняння отриманого результату від реалізації рішення з метою, заради досягнення якої здійснювався процес управління.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 622 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...