Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принцип раціональної організації праці по меті, часу, місцю та нормам



Складові організації будь-якої праці показана на мал. 5. Грамотна організація праці включає управління, принципи організації, цілі й завдання, засоби праці, виробничу діяльність і результати праці.

 
 

Порушення норм праці, технологічних процесів, моральний та фізичний знос засобів виробництва як правило приводить до аварійних ситуацій.

4. Принцип матеріальної зацікавленості при організації життєдіяльності. Він безпосередньо пов’язаний з продуктивністю праці (мал. 5) яка визначається:

- людським фактором (способом матеріальної винагороди),

- працездатністю виробничого персоналу,

 
 

ступеню підготовленості до праці (професійної, фізіологічної, психологічної).

Визначений вплив на продуктивність також мають індивідуальні особливості, фізіологічні та психологічні можливості, параметри навколишнього середовища, технічні та організаційні умови.

Порушення уваги, послідовності виконання технологічних операцій, норм та вимог технічної документації, низький рівень професійної підготовки також може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

5. Принцип захисту здоров’я, меж і умов життєдіяльності. Для реалізації цього принципу людство створило спеціальні інститути: медичного забезпечення, оборони, екологічного захисту, норм, моралі та ін. Окремі інститути, як структурні частки життєдіяльності можуть створюватись для захисту в особливих (надзвичайних) ситуаціях. До них можна віднести: цивільну оборону, Міністерство по надзвичайним ситуаціям, комісії по надзвичайним ситуаціям, штаби ЦО.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 528 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...