Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система показників діяльності ремонтного господарства



Система основних техніко-економічних показників діяльності ремонтного господарства промислового підприємства включає в себе такі показники:

1. Час простою устаткування в ремонті, що доводиться на одну ремонтну одиницю. Визначається діленням сумарного простою в ремонті всього устаткування на число ремонтних одиниць устаткування, яке піддається ремонту протягом року.

Поб = (7.10)

2. Число ремонтних одиниць встановленого устаткування, що доводиться в середньому на одного ремонтного робочого.

РО на 1 рем. роб = (7.11)

3. Об'єм ремонтних робіт в умовних ремонтних одиницях, що доводиться в середньому на одного ремонтного робочого. Даний показник характеризує продуктивність праці ремонтних робочих.

4. Об'єм ремонтних робіт у нормо-годинах, що доводиться в середньому на одного ремонтного робочого. Як і попередній, цей показник характеризує продуктивність праці ремонтних робочих.

Нвир = (7.12)

5. Собівартість ремонту однієї ремонтної одиниці. Цей показник визначається діленням всіх витрат по ремонту устаткування за певний період часу на число ремонтних одиниць устаткування, що ремонтується за той же період.

SРО= (7.13)

6. Оборотність парку запасних частин. Визначається відношенням вартості витрачених запасних частин протягом року до середньорічного їх залишку в коморах.

О = (7.14)

7. Число аварій, поломок і позапланових ремонтів на одиницю устаткування.

Чав = (7.15)

Між цими показниками існує певна залежність. Так, скорочення часу простою устаткування в ремонті, що доводиться на одну ремонтну одиницю, призводить до збільшення ремонтних одиниць встановленого устаткування і об'єму ремонтних робіт, з розрахунку на одного ремонтного робочого. Якщо ж час простою устаткування в ремонті скорочується за рахунок погіршення якості ремонту, то це призводить до збільшення числа аварій і позапланових ремонтів, тобто до погіршення сьомого показника.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...