Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз одержаних результатів. Висновки і рекомендації. Після заповнення таблиці студент порівнює отримані значення з нормативними та робить висновок про якість продукту



Після заповнення таблиці студент порівнює отримані значення з нормативними та робить висновок про якість продукту. За одержаними даними роблять висновок про ступінь точності методу, що вивчається, та причини можливих відхилень.

Запитання для самоперевірки

1. Які основні процеси відбуваються під час визначення масової частки вологи методом висушування? Що сприяє їх інтенсифікації?

2. Які побічні процеси відбуваються під час визначення масової частки вологи висушуванням?

3. Як впливають умови висушування на інтенсивність побічних процесів і на остаточний результат?

4. Які переваги та недоліки визначення масової частки вологи висушуванням до постійної маси?

5. Які особливості визначення масової части вологи прискореним методом?

6. Обґрунтуйте доцільність використання прискореного методу визначення масової частки вологи у виробничому контролі.

7. Наведіть правила роботи із сушильними шафами типу СЕШ.

8. Як перевірити точність роботи сушильних шаф?

9. У чому полягає принцип визначення масової частки вологи експресним методом?

10. З яким ступенем точності визначають масову частку вологи висушуванням до постійної маси, прискореним та експресним методами? Що впливає на точність методу?

11. Які особливості визначення масової частки вологи у жирах? Чому в цьому аналізі можна здійснювати охолодження відкритих бюкс?

12. Які особливості методів визначення масової частки вологи у в‘язких і неоднорідних продуктах? Які існують засоби для скорочення тривалості висушування цих продуктів?

13. Поясніть, чому для жирів і молочних продуктів встановлено конкретні значення масової частки вологи, а для борошна, крохмалю, солоду – лише максимально допустимі їх значення?

14. У чому полягає суть методики визначення масової частки вологи з попереднім підсушуванням? Для яких продуктів і чому застосовують цей метод?


Лабораторна робота 3. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ СУХИХ РЕЧОВИН У ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ І РОЗЧИНАХ

Мета роботи: засвоїти теоретичні основи і опанувати методики визначення масової частки сухих речовин у харчових продуктах та їх концентрації у водних розчинах.

Завдання до роботи:

· засвоїти теоретичні основи і опанувати методики визначення масової частки сухих речовин у харчових продуктах та їх концентрації у водних розчинах;

· вивчити метрологічну характеристику цих методик;

· порівняти одержані дані з фактичною масовою часткою сухих речовин у продукті, обчислити відхилення результатів від фактичного значення (абсолютну і відносну похибку).





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 401 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...