Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Запрошення



Одним з поширених документів, що не втратив свого призначення і сьогодні, є запрошення — коротке повідомлення про якусь подію і запрошення взяти у ній участь.

Класифікаційні ознаки запрошення як документа:

за походженням — приватний/службовий;

за місцем створення — зовнішній;

за призначенням — інформаційний;

за напрямом — вихідний;

за формою — індивідуальний;

за ступенем гласності — звичайний;

за стадіями створення — оригінал;

за терміном виконання — терміновий.

Запрошення повинно містити такі реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Звертання до адресата.

3. Дата і час події (виділяють іншим шрифтом).

4. Порядок денний.

5. Тематика події (виділяють іншим шрифтом).

6. Прізвища і телефон відповідальної особи.

7. Маршрут проїзду.

Варіювання у виборі реквізитів залежить від змісту запрошення та його походження (приватне чи службове/офіційне). Оформляється на окремих бланках із цупкого паперу або картону. Запрошення підписується головою колегіального органу або керівником установи. До вищих за службовим становищем осіб вживаються формули ввічливості й подяка за увагу.

Шановний пане Карпенко В. С.!

Запрошуємо Вас на авторський вечір-бенефіс поета-академіка, лауреата премій ім. Г. Сковороди, В. Вернадського, М. Островського, міжнародної премії «Дружба», Михайла Верби.

Вечір відбудеться у Палаці «Україна»

14 березня 2011року.

Початок о 20-00 год.

Ваш ряд 21, місце 13.

Звіт

Звіт – документ, у якому в письмовій формі подається повідомлення про виконання якоїсь роботи. Види цього документа: статистичні ( цифрові) – на спеціальних, виготовлених друкарським способом бланках; текстові на звичайному папері за встановленою формою.

Реквізити:

- назва виду документа (звіт);

- період, за який складається звіт;

- назва установи, організації, про роботу якої звітують;

- текст;

- підписи;

- дата складання;

- індекс документа;

- гриф затвердження.

Декотрі види звітів мають додаткові реквізити – погодження і затвердження. Ці документи складаються у текстовій або табличній формі. У таблиці найчастіше зводять статистичні звіти.

Розрізняють звіти періодичні і разові. Перші затверджуються керівником, який раніше підписав план, другі – не затверджуються, а лише адресуються посадовим особам, від яких одержано завдання або доручення.

Текст разового звіту, як правило, розпочинається словами: За Вашим розпорядження від (такого) числа... Це посилання на завдання слугує першим логічним елементом змісту цього документа. Далі йдуть описання виконаної роботи і заключна частина, в якій аналізуються підсумки її, потім – висновки і пропозиції.

Текст звіту має бути чітким за побудовою, логічною послідовністю викладу матеріалу, містити вичерпні відповіді на всі запитання схеми, а також узагальнення і висновки.

Якщо звіт дуже великий за обсягом, його доцільно розбити на короткі заголовки відповідно до змісту.

Звіт допомагає вивчити, перевірити й узагальнити чиюсь роботу, знайти в ній позитивне і негативне, зробити висновки, окреслити перспективи.

ЗВІТ

студента групи ТЗ-31/9 Мельника О.С.

про проходження технологічної практики

Технологічну практику проходив на підприємстві Вендичанське КХП. Перед студентами стояли завдання вивчити роботу підприємства, його виробничо-організаційну структуру, випробувати себе у ролі дублера лаборанта-технолога.

На підприємстві було створено належні умови для проходження практики. За час практики набув навичок роботи контролера-лаборанта

з якості продукції.

Технологічна практика поглибила і закріпила знання, здобуті у коледжі, дала мені можливість випробувати себе у функції дублера різних професій.

05.04. 2011. О.С. Мельник





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1106 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...