Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Концепція здорового харчування. Функціональні інградієнти та продукти



Концепція здорового (функціонального)харчування була сформульована на початку 80-х років в Японії, де набули великої популярності так звані функціональні продукти, тобто продукти харчування, які містять інградієнти, що приносять користь здоров’ю людини, підвищують його опірність захворюванням, здатні поліпшити деякі фізіологічні процеси в організмі людини, дозволяючи йому довгий час зберігати активний спосіб життя. Позитивний вплив функціональних продуктів харчування на здоров’я включає:

- зменшення рівня холестерину в крові;

- збереження здорових зубів і кісток;

- забезпечення енергією;

- зменшення захворювань деякими формами раку.

Ці продукти призначені широкому колу споживачів і мають вигляд звичайної їжі. Традиційні продукти, на відміну від функціональних, характеризуються харчовою цінність і смаковими якостями, а функціональні – ще і фізіологічною дією.

Продукти здорового харчування не є ліками і не можуть лікувати, але допомагають попередити хвороби і старіння організму.

Функціональні інградієнти:

- харчові волокна;

- вітаміни (А, В, D і т.д.);

- мінеральні речовини (кальцій, залізо);

- поліненасичені жири (рослинні олії, риб’ячий жир і т.д.);

- антиоксиданти: β-каротин, вітамін С, вітамін Е;

- олігосахариди (як субстрат для корисних бактерій), мікроелементи, біфідобактерії та ін.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1894 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...