Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Довіреність. Оформлення довіреності



Довіреність – письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. (ст. 244 ЦКУ)

Метою представництва за довіреністю є здійснення законних потреб та інтересів, захист прав і свобод, виконання обов’язків від імені особи, яку представляють.

Зміст довіреності визначається в кожному конкретному випадку завданнями та повноваженнями представника.

За обсягом та змістом довіреності можуть бути одноразовими, багаторазовими та загальними або генеральними. Строк довіреності встановлюється у самій довіреності.

Форма довіреності письмова, а її засвідчення повинно відповідати формі, у якій, згідно закону, вчинюється правочин (д-р купівлі-продажу нерухомості засвідчується нотаріально. відповідно й довіреність повинна бути засвідчена нотаріально). Необхідним є нотаріальне засвідчення довіреності і у випадку передоручення.

Довіреність на одержання заробітної платні, стипендії, пенсії, аліментів, інших платежів, поштової кореспонденції може бути посвідчена посадовою особою організації де працює чи навчається довіритель, або за його місцем проживання (ЖЕК).

Представництво за довіреністю припиняється у разі:

- закінчення строку довіреності

- скасування довіреності довірителем

- відмова представника у вчиненні дій за довіреністю

- припинення юридичної особи, яка видала чи отримала довіреність

- смерті, оголошення померлою, визнання недієздатною особи, яка видала чи отримала довіреність.

Особа, яка видала довіреність може її скасувати у будь-який час, про що вона повинна негайно повідомити представника. Аналогічно й представник може відмовитися вчинювати дії, передбачені довіреністю.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...