Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Будівництво будівель і споруд у місцях проведення ГРР



Вартість будівництва будівель і споруд на об'єкті робіт визначається, виходячи з обгрунтованих проектом обсягів будівельних робіт та одиничних кошторисних розцінок, з нарахуванням накладних витрат та нормативного прибутку, і передбачає такі роботи та витрати:

а) зведення тимчасових будівель і споруд безпосередньо на місцях проведення ГРР (насосні станції, трансформаторні підстанції, станції для приготування промивальних рідин, склади вибухових матеріалів, навіси для зберігання інструменту, радіомачти тощо);

б) будівництво комунікацій на дільницях (тимчасові дороги, переїзди, мости, водоводи, лінії зв'язку, лінії електропостачання);

в) зведення будівель і споруд на тимчасових базах дільниць, загонів, партій для забезпечення їхньої виробничої діяльності та санітарно-побутових умов персоналу;

г) виготовлення мобільних будівель і споруд (пересувних вагон-будиночків, контейнерів тощо);

д) будівництво споруд, пов'язаних з природоохоронними заходами та безпечними умовами ведення робіт (будівництво дамб, обвалування місць зберігання відходів, спорудження підпірних стінок, перемичок і т.ін.).

Вартість спорудження (монтажу та демонтажу) і переносу на нове місце тимчасових споруд (ліній водогонів, телефонного зв'язку, рельсових доріг тощо) визначається за вирахуванням вартості поворотних матеріалів. Вирахування вартості поворотних матеріалів здійснюється від повної кошторисної вартості робіт, без нарахування на вартість поворотних матеріалів накладних витрат і нормативного прибутку.

Якщо вищезгадані споруди будуть експлуатуватися більше 3-х років, вартість поворотних матеріалів не вираховується.

Витрати на зимове подорожчання робіт при зведенні будівель і споруд у вартість будівництва не входять і включаються до кошторису окремим рядком за встановленими нормативами з врахуванням району проведення робіт.

Вартість виготовлення мобільних будівель і споруд (пересувних вагон-будиночків, контейнерів тощо) визначається за одиничними розцінками на зведення будівель і споруд з нарахуванням накладних витрат та нормативного прибутку. У випадках переобладнання згаданих будівель, яке пов'язане з їхнім утепленням або підвищенням мобільності, витрати на такі цілі визначаються прямими розрахунками.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...