Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовчі та передпольові роботи, складання проекту і кошторису



Кошторисні норми на деякі підготовчі роботи, на роботи передпольового періоду, а також на складання проектів і кошторисів на проведення геолого-зйомочних та пошукових робіт містяться в ЗУКН, розділ І (збирання та систематизація фондових, архівних і опублікованих матеріалів, ознайомлення з колекціями, складання попередніх карт, схем і розрізів, передпольове дешифрування космо- та аерофотоматеріалів, машинописні та креслярські оформлювальні роботи).

Витрати на інші роботи підготовчого (передпольового) періоду, на які відсутні кошторисні норми, визначаються прямими розрахунками: обґрунтовуються витрати праці ІТП і робітників, розраховується заробітна плата та інші витрати.

У разі необхідності наземного рекогносцирування площі робіт або обльоту її території, обґрунтовується вартість 1 машино-зміни наземного чи 1 льотного часу повітряного транспорту та витрати праці ІТП.

Вартість придбання топографічної основи, аерофотознімків, космознімків тощо визначається за цінами підприємств, які надають згадані матеріали.

Витрати на послуги сторонніх організацій (фондів, бібліотек і т.ін.) при збиранні та систематизації фондових й архівних матеріалів визначаються за цінами цих організацій без нарахування на них накладних витрат і нормативного прибутку.

В разі необхідності визначення витрат на ознайомлення з керном гірських порід свердловин, пробурених в минулі роки, до кошторисних норм на геологічне документування (вивчення) керна гірських порід (ЗУКН, розділ 1 "Геологозйомочні роботи") застосовується поправочний коефіцієнт 0,5.

Витрати на складання проектно-кошторисної документації визначаються або за нормами, що містяться у відповідних розділах ЗУКН, або, якщо таких норм немає, - за тимчасовими кошторисними нормами, затвердженими у встановленому порядку, або за фактичними витратами. В цьому випадку враховуються фактичні витрати праці ІТП, фактичні матеріальні витрати та вартість послуг на оформлення проекту й кошторису з нарахуванням накладних витрат і нормативного прибутку.

Витрати на експертизу проекту та кошторису, включаючи екологічну експертизу, передбачаються накладними витратами.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 309 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...