Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення вартості камеральних і видавничих робіт



Вартість камеральної обробки матеріалів польових робіт на об'єкті включає до себе всі витрати на обробку, аналіз, систематизацію, узагальнення та інтерпретацію інформації, відображення й оформлення результатів у вигляді остаточного комплексного звіту, текстових, табличних та графічних матеріалів-додатків до нього, включаючи оцінку (підрахунок) запасів корисних копалин і рекомендації щодо подальшого проведення ГРР на об'єкті та суміжних територіях.

Камеральна обробка матеріалів ГРР починається ще у польовий період їхнього проведення (поточна камеральна обробка матеріалів). Витрати на камеральну обробку матеріалів у польовий період проведення геофізичних, морських і торфорозвідувальних робіт враховані кошторисними нормами на власне польові роботи та додатково (окремо) не розраховуються.

Норми витрат на поточну камеральну обробку матеріалів у польовий період проведення геологозйомочних, еколого-геологічних, геохімічних робіт, гідрогеологічних, інженерно-геологічних і комплексних зйомок наведено у відповідних розділах ЗУКН на ГРР.

Витрати на проміжну та остаточну камеральну обробку матеріалів геологічних, гідрогеологічних, інженерно-геологічних і комплексних зйомок, на остаточну камеральну обробку матеріалів еколого-геологічних, геохімічних, геофізичних, морських, торфорозвідувальних, топографо-геодезичних та маркшейдерських робіт визначаються за нормами, наведеними у відповідних розділах ЗУКН, і враховують складання остаточного комплексного звіту або спеціалізованих окремих розділів до нього з обробкою результатів бурових, гірничопрохідницьких, випробувальних, лабораторних та дослідних гідрогеологічних робіт.

Витрати на камеральну обробку матеріалів і складання остаточного комплексного звіту за

результатами регіональних, пошукових, пошуково-оціночних робіт, а також попередньої, детальної розвідки та дорозвідки родовищ корисних копалин визначаються прямими розрахунками, виходячи з обсягів і складності інформації, яку очікується отримати.

Сума витрат на камеральну обробку матеріалів регіональних, пошукових і пошуково-оціночних

робіт, а також попередньої, детальної розвідки та дорозвідки родовищ корисних копалин із складанням остаточного комплексного звіту, обгрунтована прямими розрахунками, орієнтовно має бути в діапазоні від 3% до 8%, а в найскладніших випадках, при невеликому обсязі польових робіт, - не більше 40% від суми витрат на польові ГРР на об'єкті.

Витрати на використання при камеральній обробці матеріалів ГРР електронно-обчислювальних

машин, якщо вони не передбачені нормами, розраховуються додатково як обгрунтовані додаткові витрати праці інженерів-програмістів, амортизація обчислювальної техніки, матеріальні витрати на придбання програмних продуктів, дискет, картриджів, а також на обслуговування технічних засобів, підтримку програмних продуктів тощо.

Складання технічних звітів за результатами топографо-геодезичних та маркшейдерських робіт з додатками до них нормами на камеральну обробку матеріалів не враховано. Витрати на вказані роботи, при наявності відповідного обгрунтування в проекті, визначаються прямими розрахунками.

Витрати на складання та креслення топографічної основи для нанесення результатів геофізичних вимірювань, на складання, уточнення, редагування й коригування геофізичних карт, розрізів (нівелірних профілів) і структурних карт основних маркіруючих горизонтів враховано нормами на камеральні геофізичні роботи та додатково не передбачаються.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 233 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...