Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Застосування моделі Неймана



Розглядаючи економічні моделі, ми шукали екстремум деякої сумарної величини: max прибутку в задачах розподілу фінансів, max продукції в задачі Канторовіча, min витрат праці або грошових коштів в міжгалузевому балансі. Це були статичні задачі.

В динамічних задачах має сенс вважати добрим рішенням таке, при якому що входять в модель величини зростають з однаковим темпом протягом декількох тимчасових періодів і оптимальним, якщо цей темп зростання максимальний.

Модель Неймана може описувати динамічну модель всієї економіки, в якій шуканими будуть об'єми продукції галузей (), об'єми накопичень () і об'єми споживання (). При рішенні задачі відшукується максимальний темп зростання економіки.

Можна застосувати модель Неймана і для вирішення задачі в одній галузі економіки, наприклад, в сталеплавильному виробництві розглядаються мартенівський, киснево-конвертерний і електросталеплавильний способи. Треба довести необхідність заміни мартенівського способу конверторним і це робиться шляхом відшукання оптимального темпу зростання виробництва сталі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...