Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РЯД блохи (блохи, aphaniptera) 5 страница



Родина трубкокрутиAttelabidae (Rynchitidae)

5. Трубкокрут багатоїдний, або грушевий – Byctiscus betulae – трапляється повсюдно. Пошкоджує виноград, грушу,рідше – сливу, яблу­ню, горобину, айву, вишню, малину та де­які інші листяні поро­ди. Жук 6 – 9 мм завдовжки, золотистозелений з темносинім полиском. Зимують статевонезрілі жуки в ґрунті на глибині 5-10 см, неве-частина особин – під рослинними рештками. За рік розвивається одна генерація. Шкодять личинки та імаго.

Родина листоїдиChrysomelidae

6. Падучка темна – Adoxus obscurus – трапляється повсюдно. Жук завдовжки 6 мм, чорний, надкрила червоно-коричневі. Зимують личинки, що завершили живлення, в ґрунті. За рік розвивається одна генерація. Шкодять личинки та імаго.

Ряд лускокрилі, або метелики – Lepidoptera

Родина листовійкиTortricidae

7. Гронова листовійка – Lobesia botrana – трапляється на всій території промислового виноградарства. Метелик із розмахом крил 11-13 мм, передні крила оливковобурі з широкою жовтуватобілою перев’яззю з темними штрихами. Зимують лялечки в білих шовковистих коконах у тріщинах кори, у сухих гронах винограду, опалому листі та інших місцях. Розвивається в трьох поколіннях.

8. Листовійка двольотна – Eupoecilia ambiguella – трапляється повсюдно, особливо шкодочинна в Криму та південних областях України. Пошкоджує виноград, може розвива­тися на смородині, калині, кизилі, терені, крушині, бересклеті, буз­ку, клені та інших деревах і чагарниках. Метелик з розмахом крил 13-16 мм, передні крила рожевожовті з трапецієподібною темнобурою перев’яззю зі свинцевосірою облямівкою по боках, задні крила світло-сірі. Зимують лялечки в щільних білих коконах у розвилках пагонів, щілинах, тріщинах, під відсталою корою, в залишках підв’язувального матеріалу. За рік розвивається дві генерації.

Родина пістрянкові (строкатки)Zygaenidae

9. Пістрянка (строкатка) виноградна – Theresia ampelophaga – поширена на Південному березі Криму. Метелик з розмахом крил 22 – 25 мм, зверху блискучосиній або синьозелений. Зимують гусениці II-ІІІ віків у коконах під відсталою корою, в Піщинах на стовбурах та пеньках винограду, рідше – в рослинних рештках. За рік розвивається одна генерація.

Родина молі-блищанкиHeliozelidae

10. Виноградна кружкова міль – Holocacista rivillei – трапляється в Криму. Зимують гусениці, що завершили живлення, під відсталою корою на штамбах та рукавах винограду. На Південному березі Криму виноградна кружкова міль розвивається в трьох поколіннях.

Тема: «ЗАХОДИ ЗАХИСТУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ВІД ШКІДНИКІВ»

Питання:

1. Заходи захисту зернових культур

2. Заходи захисту бобових культур

3. Заходи захисту цукрових буряків

4. Заходи захисту капустяних культур

5. Заходи захисту плодових культур

6. Заходи захисту смородини та аґрусу

7. Заходи захисту винограду





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...