Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програмне забезпечення IBM Tivoli Net View



Всебічне масштабується, для керування мережею Tivoli NetView відповідає найвищим вимогам до управління мережами будь-якого розміру, забезпечуючи масштабованість, необхідну для управління складними розподіленими мережами, і гнучкість, необхідну для роботи з критично важливими мережами. Гарантуючи доступність найважливіших систем і швидке усунення проблем, Tivoli NetView розширює традиційні функції управління ресурсами мережі. Tivoli NetView дозволяє виявити мережі TCP / IP, переглядати відомості про топологію мереж, виявляти взаємозв'язок між подіями в мережі, управляти подіями і перериваннями SNMP, контролювати роботу мережі і збирати дані про продуктивність.

Основні можливості:

· відстежує доступність мережевих ресурсів і локалізацію проблем;

· використовує Web-консолі для управління мережею безліччю співробітників з різних точок;

· представляє собою масштабується, розподілене рішення для управління мережею;

· дозволяє створювати аналітичні звіти про тенденції, що виникають у мережі;

· підтримує базу даних пристроїв для управління ІТ-активами.

Управління за допомогою стратегій. Набори SmartSet в Tivoli NetView дозволяють об'єднувати мережні ресурси в групи, якими слід керувати за однаковими правилами і на основі єдиної стратегії управління. Таким чином, ви можете управляти безліччю ресурсів як одним пристроєм. Набори SmartSet дозволяють динамічно групувати ресурси за типом, розташуванню, виробнику, функціям чи іншим загальним характеристикам. Так, ви можете створити набір, що містить маршрутизатори Cisco, і розробити стратегію, що вимагає збору інформації про використання цими маршрутизаторами ресурсів центрального процесора кожні 15 хвилин. У міру виявлення нових пристроїв і включення їх в набір SmartSet, стратегії управління автоматично розширюються. Наприклад, виявлені нові маршрутизатори Cisco будуть додані в SmartSet і для них також автоматично буде визначатися рівень використання ресурсів центрального процесора.

Автоматичний відгук на події. Tivoli NetView використовує складний механізм кореляції і обробки подій на основі правил. Цей механізм забезпечує графічне побудова правил для реалізації бізнес-стратегій і швидке виявлення причин виникнення неполадок (а також виявлення першопричин виникаючих проблем) без надлишкового оповіщення про всі симптоматичних події. Tivoli NetView управляє подіями локально, централізовано або шляхом їх передачі іншим додаткам Tivoli (наприклад, Tivoli Enterprise Console) для подальшої кореляції з подіями від інших джерел подієвої інформації та спільного аналізу. Крім того, Tivoli NetView може виконувати безліч операцій у відповідь на виникнення подій і перевищення порогів, зокрема відправляти повідомлення на пейджер або електронною поштою, а також виконувати інші дії у відповідь на певні типи збоїв.

Ізоляція несправних маршрутизаторів. Ця високопродуктивна інтегрована функція причинно-наслідкового аналізу мережевих збоїв вбудована в Tivoli NetView. У випадку серйозного збою в мережі дана функція автоматично виявляє несправний пристрій і позначає залежні від нього ділянки мережі як недоступні. Після цього Tivoli NetView знижує частоту опитувань таких ділянок, знижуючи тим самим загальне навантаження на мережу. Без використання функції ізоляції несправних маршрутизаторів реалізація такої можливості являє собою дуже складну задачу, що вимагає значних тимчасових витрат. Застосування даної функції дозволяє реалізувати причинно-наслідковий аналіз мережевих збоїв.

Гнучкість у використанні. Складність сучасних мереж TCP / IP постійно зростає. З'являються нові стандарти і протоколи (наприклад Cisco Hot Standby Router Protocol (HSRP) і unnumbered serial interfaces), які дозволяють здійснювати гнучку настройку мереж і, отже, більш ефективно їх використовувати. Tivoli NetView повністю підтримує всі нові мережеві стандарти і забезпечує точне уявлення топології найскладніших мереж, а також управління такими мережами та збір точної інформації про їх стан. Мережі містять в собі широку комбінацію різних пристроїв, таких як концентратори, маршрутизатори, мости, комутатори, робочі станції, сервери, мобільні комп'ютери та принтери. Ви можете вирішити, які з цих пристрої повинні управлятися при допомозі Tivoli NetView. Також ви можете широко маніпулювати вибором об'єктів для керування за різними ознаками: типи пристроїв, діапазони адрес і ін Tivoli NetView допоможе вам зосередиться на управлінні тими пристроями, стан яких, є визначальним для загальної працездатності мережі.

Розподілений моніторинг. Tivoli NetView забезпечує гнучке управління в розподіленої середовищі. Компонент Tivoli NetView Mid-level Manager дозволяє розподіляти функції управління і працювати з віддаленими вузлами, що не підтримують повний набір функцій управління. Цей компонент здійснює опитування стану пристроїв, встановлення порогових значень, автоматизовану обробку подій, а також автоматичне виявлення нових або віддалених пристроїв. Tivoli NetView Mid-level Manager мінімізує витрати ресурсів на адміністрування і дозволяє відмовитися від створення виділених систем управління мережею.

Регіональний режим. Tivoli NetView також можна налаштувати на роботу в регіональному режимі. У цьому режимі Tivoli NetView управляє тільки локальної областю (наприклад, університетської мережею або мережею, розташованої в певному будинку) і передає задану інформацію на центральний сервер Tivoli NetView. Такий підхід дозволяє персоналу в локальній області усувати більшість виникаючих неполадок власними силами, в той час як персоналу в центрі управління мережею забезпечує централізований контроль стану критично важливих систем.

Управління з будь-якої точки. Web-консоль Tivoli NetView, розроблена з урахуванням вимог масштабованості, дозволяє спостерігати за мережевою активністю з будь-якої точки. Використовуючи Web-консоль, можна переглядати події, відомості про стан вузлів і наборів SmartSet, а також виконувати діагностику мережі (команди ping, trace route, demand poll, додатки MIB, браузер MIB). Крім Web-консолі на основі Web-браузера, може застосовуватися і Java-консоль, що дозволяє скоротити час запуску в системах з високим навантаженням.

Автоматичне реагування на події. Tivoli NetView використовує механізм кореляції подій на основі пра-вил, який дозволяє графічно конструювати правила застосування бізнес-політик, а також допомагає визначити першопричину несправності, не захаращуючи інформаційний пул даними про всі симптоматичних події. Цей механізм може локально або централізовано керувати подіями, або розсилати інформацію про них іншим додаткам Tivoli (наприклад, Tivoli Enterprise Console), що володіє більш повним спектром можливостей для кореляції. Крім того, Tivoli NetView може вживати цілий ряд дій в рамках реагування на події та вихід за порогові значення, включаючи відправку повідомлень на пейджер, по електронній пошті і запуск заздалегідь запрограмованих сценаріїв реагування на конкретні несправності.

Інтеграція з Tivoli Enterprise. Tivoli NetView може застосовуватися як самостійно, здійснюючи при цьому самі різні функції управління мережею, так і в поєднанні з іншими продуктами сімейства Tivoli Enterprise, що дозволяє розширити набір функцій управління. Наприклад, інтеграція з Tivoli Enterprise Console дозволяє виконувати спільний аналіз і кореляцію подій від різних джерел, включаючи мережеві події. Разом з Tivoli Inventory інформація про мережеві пристроях зберігається в базі даних Tivoli Inventory.

Інтеграція з системами підтримки рішень Tivoli. Tivoli Decision Support Network Guide дозволяє поглянути на мережу зсередини і провести аналіз даних. Tivoli Decision Support Network Guide допоможе проактивно управляти мережею, переглядаючи дані про тенденції змін і швидко відповідати на запитання. Інформація представляється в безлічі графічних форматів, так що ви можете переглядати її інтерактивно, або вставляти в Web-сторінки. Крім того, Tivoli Decision Support Network Guide автоматично налаштовують Tivoli NetView на збір критично важливих даних мережевих пристроїв.

Складові Tivoli Decision Support Guide для Tivoli NetView:

· Network Element Status - надає детальну інформацію про состоянні і роботі окремих компонентів мережі, таких як маршрутизатори, сервери, кінцеві системи, SNMP-агенти і дані з таблиць MIB.

· Network Event Analysis - забезпечує повний огляд інформації про трафік повідомлень у мережі і NetView. Аналіз подій виконується в залежності від часу, з урахуванням класу пристроїв і серйозності подій.

· Network Segment Performance - дає можливість переглядати інформацію про роботу сегмента мережі, визначеного раніше за допомогою параметрів RMON. Виконуваний аналіз орієнтований на оцінку параметрів конкретної ділянки мережі, а не окремих мережевих компонентів.

Рис. 61. IBM Tivoli Net View для різних ОС

Таблиця 16





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...