Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електрообладнання гармати



Електрообладнання забезпечує світлову сигналізацію на марші і змонтоване на лівому знімному щитку щитового прикриття. Електрообладнання складається з коробки з ліхтарями, кабелю з штепсельною вилкою і коробки з кришкою. У коробці змонтовані два однакові світильники з червоними стеклами і лампами А24 (12 В, 3 св., цоколь 1Ш-15) і поставлено опір, який служить для зміни напруги з 24 на 12 В. На коробці встановлений вимикач для включення і виключення опору. До корпусу коробки приварений гачок для закріплення чохла.

При підготовці гаубиці до маршу необхідно: повернути вимикач до напису "24 В" при перевезенні гусеничним тягачем і до напису "12 В" при перевезенні колісним тягачем. Потім вийняти кабель з коробки, а кришку закрити, обернути кабель двічі навколо ствола, вставити штепсельну вилку в розетку на тягачі. Цим самим електрообладнання гаубиці буде включено в електричний ланцюг тягача і загориться габаритний ліхтар, на марші при гальмуванні тягача загорається ліхтар "стоп-сигнал". На раніше випущених гаубицях при перевезенні гусеничним тягачем необхідно ставити лампочку 24 В, а колісним тягачем – лампочку 12 В. На гаубицях іншого варіанту електрообладнання змонтовано на щитовому прикритті гаубиці і складається з лівого і двох правих ліхтарів, коробки з платою, кабелю з вилкою і кабелів. Ліхтарі розташовані на верхній частині лівого і правого знімних щитів щитового прикриття гаубиці (з боку казенника), закріплені на кронштейнах і виконують функції задніх габаритних вогнів артпоїзда, сигналів гальмування, миготливих вогнів покажчиків повороту і відбивачів світла (катафотів). Розсіювачі ліхтарів виготовлені з прозорого матеріалу, а на їх внутрішній поверхні виконане рифлення, що відбиває світло. Секція сигналів повороту – оранжевого кольору, а секція габаритного вогню і стоп-сигналу – червоного кольору. У секції сигналів повороту встановлена лампа А12-21 (силою світла 21 св.), яка включається переключателем покажчиків повороту тягача. У секції стоп-сигналу і габаритного вогню встановлена двох-ниткова лампа А12-21+6 з нитками напруги 6 і 21 св. Нитка 6 св. служить для позначення габаритів гаубиці при стоянках вночі і під час руху, нитка 21 св. – для попередження водія транспорту, що їде ззаду, про гальмування і спалахує при натисненні на педаль гальма тягача. Коробка закріплена на лівому знімному щиті щитового прикриття і призначена для розташування плати і укладання кабелю з вилкою. Кабелі закріп-лені на щитовому прикритті за допомогою хомутів і болтів з гайками. По кабелю подається живлення до лівого і правого ліхтарів.

Лекція 19





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...