Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення та будова нижнього станка



Нижній станок (рис. 82) є основою поворотної частини гаубиці. До патрубка нижнього станка приварена нерухома станина 5, дві інші станини 4 кріпляться до нього шарнірно.

Нижній станок складається із зубчатого черв'ячного вінця 1, зварених між собою труби і гайки 3, втулки 2, двох стопорів кріплення станин 7, піддону 8, гвинта 9 і рукояток домкрата 10.

Рис. 82. Нижній станок 122 мм гаубиці Д-30

Черв'ячний вінець забезпечує кругове обертання верхнього станка гаубиці. Верхній зріз вінця є опорною поверхнею для верхнього станка у момент пострілу. При роботі поворотним механізмом по цій же поверхні обкачуються опорні катки верхнього станка. У нижній частині вінця є бурт з трьома виступами, розташованими, так що при приведенні гаубиці в бойове положення станини виявляються під виступами. При набіганні ролика механізму блокування на виступ спрацьовує механізм блокування і запобігає пострілу при кутах піднесення ствола більш 22°, коли казенник знаходиться над однією із станин. У центральному патрубку нижньої частини нижнього станка змонтований домкрат; від центрального патрубка йдуть під кутом 70° два патрубки, в які вставляються конічні шестерні рукояток домкрата. У нижньому станку є два вертикальні крізні отвори для пальців шарнірів, за допомогою яких станини кріпляться в нижньому станку. Для закріплення рухомих станин в бойовому положенні на нижньому станку є два стопори з пружинами, поміщеними всередину корпусів, приварених до верхньої частини нижнього станка; нижній кінець стопора сполучений за допомогою осі, поперечини і двох сережок з педаллю, один кінець якої закріплений віссю на стійці, привареній до нижнього станка, а на іншому кінці приварена планка, яка дозволяє натискати на педаль ногою.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...