Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Музична культура міст Північного Причорномор’я



Міста-колонії Північного Причорномор’я наслідували в музичному мистецтві Античну Грецію. На знайдених під час розкопок предметах: прикрасах, вазах, виробах з теракоти, фресках, скульптурах зустрічаються зображення музикантів. Античний інструментарій надзвичайно багатий: із струнних – ліра, кіфара, арфа, духові – авлос (подвійна флейта), сирина, або флейта Пана – з’єднанні між собою кілька трубочок, ударні – тимпани, критали – металеві тарілочки на зразок кастаньєт. Одна із статуеток зображає навчання дитини гри на лірі. Цей музичний інструмент зустрічається і на монетах Пантікапеї і Ольвії. На ольвійських монетах карбували і тимпан. Серед предметів зустрічаються театральні маски, статуетки акторів, які разом із залишками Херсонеського театру свідчать про театральну діяльність. Згадки про театри є і в письмових джерелах. В трагедії Евріпіда описуються події, що відбувались на берегах Понта Евксинського (Чорного моря). В античному театрі музика, танці і література були нероздільні: під час вистав хор з інструментальним супроводом ілюстрував події, що відбувались на сцені. Згодом музика і танці стали окремими номерами, що виконувались між частинами вистав. Античні автори згадують, що в Боспорі виступав запрошений з Еллади відомий співак і кіфаред Арістонік. Виступи артистів часто проходили в формі змагань, про що свідчать численні амфори, якими нагороджувались переможці.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 1092 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...