Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема номера



10. Нумерація сторінок.

11. Підписи матеріалів.

Види інформаційних видань: Газета-плакат; Газета-бюлетень; Листівка; Інтернет-газета; Звичайна газета; Журнал; Усний журнал.

Як робити дизайн газет?

· Необхідно визначитись з назвою газети: вона має бути легкою для викрикування, ємкою, короткою та оригінальною.

· Газета повинна не тільки інформувати, але і привертати увагу. Висока якість в оформленні – це акуратне і логічне з'єднання тексту з візуальними елементами: шрифтом, фотографією, кольоровими ілюстраціями, інформаційною графікою і «білими плямами».

· Приступаючи до випуску, потрібно визначитись якої ширини будуть колонки, якими будуть заголовки, тексти, фотографії і підписи до них. Постійність у використанні елементів дизайну (шрифту, заголовків, фотографій, ілюстрацій пропусків) – основа успіху вашої газети. Читач не повинен пробиратися до інформації крізь нетрі дизайнерських винаходів.

· Потрібно вибрати один шрифт для основного тексту. Найважливішою у виборі шрифту є його легкість для читання. Має бути єдиний шрифт і для заголовків матеріалів, пов'язаних з новинами.

· Далі потрібно визначити ширину колонок: оптимальна ширина – 5 см.

· Наступний етап створення «внутрішньої архітектури» газети. Ви повинні створити певний порядок на кожній сторінці. Прямокутне оформлення статі – дає змогу легко знайти потрібну інформацію на смузі.

· При виборі фотографій для газети, врахуйте декілька основних принципів. Публікуйте тільки якісні фотографії. Щоразу, наскільки це можливо, розміщуйте фотографії «в дії».

· Створіть власне керівництво по дизайну вашої газети, куди внесете вимоги до шрифтів ваших заголовків і матеріалів, ширину колонок. І кожний, хто працює у вашій газеті, повинен знати правила створення дизайну вашої газети.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...