Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Як зробити газету популярною



Велике значення має не тільки зміст заміток, але й форма їх подачі: розумно підібрана ілюстрація, ретельно продумані заголовки і підзаголовки, макетування від значення мітки, а не від її розміру, компоновка двох-трьох і більш взаємодоповнюючих матеріалів в блок.

Крім того, при розробці макету газети необхідне пам’ятати про те, що рубрики і передбачувані теми повинні бути близькі і зрозумілі читачу, тобто газета повинна бути актуальною. Потрібні газети, в яких життя було б таким, яким воно є насправді.

Є ще одна складова популярності – персоніфікований підхід. Потрібно звертатися не до всіх відразу, а до кожного окремо. Це легко зробити, використовуючи звернення до читача на «ти», вживаючи відповідні дієслівні форми.

Не можна забувати ще про одну запоруку успіху видання у читачів – конфліктності. Зіткнення на сторінках газети різних бажано, діаметрально протилежних точок зору змушують читачів довго обговорювати проблему, сперечатися з авторами, шукати своє вирішення складної ситуації. Це перетворює газету на справжній форум, де звучать аргументи «за» і «проти».

Особливу увагу потрібно приділити пошуку незвичайних тем, поворотів, сюжетів. Журналісти завжди наводять такий приклад: тим, що собака вкусила людину не здивуєш, а замітку про те, що людина вкусила собаку, всі прочитають від початку до кінця, та ще і друзям детально перекажуть.

Ще одним ефективним методом популяризації шкільної газети є так званий PR-хід. В даному випадку ­– розповсюдження блискавок з повідомленням про випуск нового номеру та кількома цікавими початками.

Іншими матеріалами можуть стати вірші, малюнки, оголошення, анонси подій.

Якщо всі ці рекомендації дотримуються, то за наявності талановитих матеріалів ваша газета напевно буде популярною.

Де брати інформацію?

У журналістів є три джерела для отримання інформації:

1) документи і записи;

2) інтерв'ю;

3) власні спостереження.

Кожне джерело достатньо обширне і заслуговує окремого розгляду.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 654 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.024 с)...