Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Травень



1. Участь в заключному святі «Твоя зоря» районного фестивалю «Таланти твої, Таращанщино!»


Додаток № 10


Рекомендації щодо використання ділових ігор

в школі учнівського активу «Лідер»

І. Групові форми знайомства, встановлення відносин в групі

«Перше знайомство» ( зоровий метод)

Учасники працюють в парах. Перш, ніж назвати своє ім’я, слухачам пропонується подивитись один на одного і всміхнутись.

«Снігова куля» (слуховий метод)

Учасники стоять в колі. Представляються по черзі, наприклад: «Мене звуть Олександр. Я люблю читати книги». Наступний учасник, методом «снігової кулі», повторює: «Олександр, любить читати» і заявляє про себе: «Тетяна, люблю музику». Гра йде далі так само по колу.

«Хвилина мого життя» (поєднання слухового і зорового методів)

Учасники записують щось цікаве про себе. Ведучий, викладач збирає описи, формує сторінку «Хвилина мого життя». Наступне заняття, збір починається з цієї сторінки. Отримана інформація прискорює знайомство в групі, дає змогу швидше запам’ятати кожного.

«Паперові літачки» (поєднання зорового і кінетичного методів)

Слухачі записують своє ім’я на паперовому літачку. Запускають їх. Всі учасники вибирають собі один літачок і знаходять його господаря. Цей учасник може бути партнером для роботи в парі.

«В якому ти образі» ( поєднання слухового і зорового методів)

Учасники по колу розповідають про свій образ. Це може бути асоціація з квіткою, твариною, предметом, казковою істотою, природою, фруктом і т.д. У цій грі важливо не тільки сказати в якому ти образі, а й чому це так.

«Продовж фразу»

Учасники, знайомлячись, стоять в колі. Потрібно представитись, а потім звертаючись до сусіда, продовжити фразу: «Мені приємно знайомитись з тобою, тому що…»

«Чому мені подобається мій сусід»

Учасники по колу говорять по черзі: «Мені подобається мій сусід (називається ім’я) за його (називається риса характеру, ознака зовнішності)»

ІІ. Планування роботи в учнівському об’єднанні

Мета: Розвивати творчі здібності учнів, вчити придумувати різноманітні справи, цікаво планувати та організовувати діяльність учнівського колективу.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 370 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...