Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РОЗДІЛ 9



КЕРІВНИЦТВО: СТИЛЬ І ТЕХНІКА

Керівник не тільки утворює раціональні та відчутні аспекти організації, як структура і технологія, але він також творець символів, ідеології, мови, вірувань, ритуалів та міфів.

Пітерс Уотермен

Здібні люди потребують простору для розвитку. Їм потрібно набути свого голосу. Надмірно пильний нагляд стримуватиме їхнє зростання. Вони повинні знаходити свій власний стиль – вільний і природний прояв індивідуальності.

Ф. Дж. Роджерс

Вступ

Уявіть собі, що вас недавно призначили на керівну посаду, наприклад, начальником відділу чи підприємства. Швидко пролетять перші тижні і місяці. Ви намагаєтеся одержати повне уявлення про діяльність і рішення вашого попередника, вникнути в суть лінії керівництва. Ви повинні будете розібратися, якими його формальними домовленостями і неформальними угодами ви будете зв'язані в майбутньому, будете задаватися питанням, який стиль поведінки обрати у відношенні колег, співробітників, постачальників і клієнтів. А час, тим часом, не стоїть на місці. Оточуючі очікують від вас рішень, дій, розпоряджень, схвалення, виправлення, хочуть довідатися про ваші плани і точку зору.

Швидко наступить день, коли ви задасте собі питання, які справи є першорядними, а які другорядними у вашому новому положенні. Що необхідно зробити терміново, а що можна відкласти в сторону? Що ви повинні зробити самі, а що можна передоручити іншим? Як направляти діяльність співробітників? Яким чином забезпечити добре співробітництво між ними?

Отже, ви станете міркувати над вашими першочерговими задачами і над тим, яким чином втілити їх у життя. Це друге питання стосується стилю керівництва. Дослідження показують, що існує прямий зв'язок між стилем роботи керівника і продуктивністю праці співробітників. Тому ми зробимо акцент на стилі керівництва.

Під керівництвом ми розуміємо таку поведінку, за якої одна людина реально впливає на діяльність інших, забезпечуючи рух до поставленої мети.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...