Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 5.1 (4 години)



Тема. Автоматизація роботи в додатках MS Office за допомогою макросів та функцій користувача.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі міні-тренінгу над завданнями, що виносяться на лабораторну роботу.

Мета заняття. Систематизувати знання та закріпити уміння створювати й використовувати макроси та функції користувача в додатках MS Office.

Компетентності, що повинні сформуватися на лабораторній роботі:

ü студенти повинні знати:

елементи графічного інтерфейсу редактора VBA; поняття та призначення модуля VBA; основні конструкції мови VBA; основні види процедур; призначення та синтаксис підпрограм, зокрема макросів; оператори розгалуження, вибору та циклу; етапи та режими запису макросів у додатках MS Office; призначення персональної книги макросів у MS Excel; синтаксис функцій користувача та етапи їх створення в MS Excel та MS Access.

ü студенти повинні уміти:

записувати макроси в автоматичному режимі у MS Word та MS Excel; визначати та встановлювати режим запису макросу MS Excel: абсолютний та відносний; визначати та забезпечувати доступ до макросу в MS Word та MS Excel: локальний та загальний; створювати макроси в MS Access; створювати та застосовувати функції користувача в MS Excel та MS Access; організовувати розгалуження та цикли в макросах та функціях користувача в MS Excel та MS Access.

Самостійна робота студентів для підготовки до лабораторної роботи.

1. Опрацювання лекційного матеріалу, обов’язкової та додаткової літератури, що відповідають тематиці лабораторної роботи.

2. Виконання тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в практикумі [3, C. 281—283], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань лабораторної роботи та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на лабораторній роботі.

Студенти повинні виконати завдання міні-тренігу та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення лабораторної роботи.

Під час підготовки до виконання завдань практичного заняття студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2, C. 462—472, 593—599], [3, C. 281—295, 398—413].






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...