Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття №2 (2 години)



Тема. Технологія роботи з текстом, таблицями, об’єктами та полями як зі складовими елементами документа MS Word.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі роботи в малих творчих групах над завданнями, що виносяться на практичне заняття.

Мета заняття. Систематизувати знання студентів та закріпити уміння стосовно: створення документів MS Word відповідно до вимог, що висуваються до оформлення текстової документації; створення таблиць у MS Word для організації роботи зі структурованою інформацією та для позиціонування тексту на сторінці; оформлення та ілюстрування даних у текстових документах MS Word за допомогою об’єктів; автоматизації роботи в MS Word за допомогою полів.

Компетентності, що повинні сформуватися на практичному занятті:

ü студенти повинні знати:

призначення тестового процесора MS Word; елементи графічного інтерфейсу MS Word; основні етапи роботи з документом MS Word; складові елементи документа MS Word; зони сторінки документа MS Word; структурні одиниці тексту документа MS Word; класифікацію символів документа MS Word; основні символи, що не друкуються, та їх призначення; основні етапи роботи з текстом документа MS Word; методи прискореного введення; принципи редагування та форматування тексту документа MS Word; призначення та особливості фізичного та логічного форматування тексту; структурні одиниці таблиці MS Word; основні етапи роботи з таблицею MS Word; систему адресації комірок таблиці MS Word; синтаксис формули у MS Word; синтаксис функції MS Word; класифікацію об’єктів MS Word; види внутрішніх та зовнішніх об’єктів MS Word; особливості створення та редагування зовнішніх об’єктів; пласти розташування об’єктів у документі MS Word; складові елементи формули MS Equation; типи та призначення полів MS Word; класифікацію полів MS Word; поняття коду та значення поля, призначення ключів поля; режими індикації кодів та значень полів; основні етапи роботи з полями MS Word; призначення та технологію створення полів гіперпосилання, змісту документа, формули, злиття тощо.

ü студенти повинні уміти:

виконувати стандартні операції з текстом документа; вводити текст із використанням автотексту та автозаміни; форматувати структурні одиниці тексту; копіювати формат символів та абзаців; створювати списки; використовувати табуляцію для розташування тексту в рядку; створювати колонтитули; створювати таблицю в MS Word; виділяти структурні одиниці таблиці; модифікувати структуру таблиці; змінювати властивості таблиці та розташування її на сторінці; форматувати таблицю; використовувати таблиці для позиціонування текста на сторінці; виконувати розрахунки у таблицях, використовувати вбудовані функції; створювати схеми за допомогою автофігур; оформлювати текст за допомогою об’єктів WordArt; використовувати копії екрана (ScreenShot); створювати та редагувати формули MS Equation; форматувати об’єкти в MS Word; групувати об’єкти MS Word між собою; змінювати розташування об’єктів у пластах документа MS Word; структурувати документ MS Word та на основі заголовків створювати його зміст; додавати до тексту гіперпосилання; установлювати режим індикації або значень, або кодів полів; поновлювати значення полів.

Самостійна робота студентів для підготовки до практичного заняття.

1. Опрацювання лекційного матеріалу, обов’язкової та додаткової літератури, що відповідають тематиці практичного заняття.

2. Виконання індивідуального завдання за темою заняття.

3. Виконання тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в навчально-методичному посібнику для самостійного вивчення дисципліни [2, C. 270—273] та в практикумі [3, C. 21—26, 34—38, 44—49, 59—67], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань практичного заняття та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на практичному занятті.

Студенти повинні, працюючи в малій творчій групі, виконати завдання практичного заняття та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення практичного заняття.

Під час підготовки до виконання завдань практичного заняття студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2, C. 156—259], [3, C. 20—75, 303—334].





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 607 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...